(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Koalicijska pogodba pod streho, znani ministrski kandidati

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
30.08.2018  21:00
Koalicijska pogodba pod streho, znani ministrski kandidati
Koalicijska pogodba je podpisana, kaj prinaša, pa v intervjuju z Anžetom Burgerjem s FDV na strani 8. Na fotografiji predsedniki in predsednica strank, ki so pogodbo podpisali (z leve): Karl Erjavec (Desus), Miro Cerar (SMC), Marjan Šarec (LMŠ), Dejan Židan (SD) in Alenka Bratušek (SAB).

Obveščaj me o novih člankih:  

V sredo so stranke LMŠ, SD, SMC, SAB in Desus podpisale koalicijski sporazum o sodelovanju v vladi v mandatu 2018–2022. Premier Marjan Šarec kljub kritikam, da bo ta vlada kratkega daha, verjame, da bodo naredili nekaj dobrega za Slovenijo. Koalicija sicer nima zagotovljene absolutne večine v parlamentu, a kot je znano, so omenjene stranke že pred časom sklenile sporazum o sodelovanju z Levico.

Šarec se je tudi že pogovoril z vsemi ministrskimi kandidati. Od tega tedna so namreč znana vsa imena, naj jih zgolj naštejemo. Finančno ministrstvo naj bi vodil doktor ekonomskih znanosti Andrej Bertoncelj (LMŠ), ki je večji del svoje kariere deloval v farmacevtski industriji, trenutno pa je član uprave Slovenskega državnega holdinga, kjer je odgovoren za področje upravljanja in prestrukturiranja ter finančnega upravljanja. Med novimi imeni je tudi kandidat za ministra za notranje zadeve, to naj bi postal Boštjan Poklukar (LMŠ), ki je od lani vodja Centra za obveščanje Kranj. Za ministra za javno upravo Šarec predlaga širši javnosti neznanega ekonomista Tugomirja Kodeljo, ki pa prinaša izkušnje iz gospodarstva, bil je vodja prodaje skupine PSA, vendar se številni sprašujejo, ali bo kos pogajanjem oziroma plačnim zahtevam javnega sektorja.

Med kandidatkami je novo ime Ksenija Klampfer (SMC), magistrica pravne znanosti in od leta 2015 načelnica Upravne enote Maribor, prevzela naj bi vodenje ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrstvo za zdravje naj bi prevzel dolgoletni generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samo Fakin (LMŠ), ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa naj bi še naprej vodil Zdravko Počivalšek (SMC). Iz Stranke modernega centra prihaja tudi kandidat za ministra za okolje in prostor, dosedanji državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben. Z Gregorčičeve naj bi se v Mladiko preselil dosedanji predsednik vlade, ustavni pravnik Miro Cerar (SMC), nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek (SAB) naj bi prevzela vodenje ministrstva za infrastrukturo. Profesor politologije Jernej Pikalo (SD) se bo vnovič potegoval za vodenje ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dosedanja obrambna ministrica Andreja Katič (SD) pa naj bi vodila ministrstvo za pravosodje. Med novimi-starimi imeni je tudi kandidat za ministra za obrambo, šef Desusa Karl Erjavec, tej stranki naj bi pripadlo tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki naj bi ga vodila dozdajšnja državna sekretarka na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Aleksandra Pivec. Vodenje urada za zamejce in Slovence po svetu bi prevzel Peter Jožef Česnik (SAB), službo vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pa župan občine Komen Marko Bandelli. Kandidat za ministra za kulturo je profesor saksofona Dejan Prešiček, direktor ljubljanskega Konservatorija za balet in glasbo (SD). Pred potrditvijo ministrov v državnem zboru bodo na pristojnih odborih potekala zaslišanja kandidatov, glasovanje o ministrih pa je predvideno za 13. septembra.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Imamo vlado. Kdo je zmagovalec? 7

Zmagovalca izbora za vlado sta Alenka Bratušek in SD.

FINANCE
Članki
Članki Iz Italije prihajajo vesti, da finančni minister Tria grozi z odstopom 1

Jabolko spora je italijanski proračun, so si pa sicer vesti, ki o namerah ministra Trie prihajajo iz Italije, nasprotujoče

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki Jean-Claude Juncker: Članice morajo pokazati solidarnost pri migracijah, če naj ohranimo šengen 8

V zadnjem nagovoru o razmerah v EU je predsednik evropske komisije Juncker napovedal številne ukrepe - za zaščito zunanje meje in...