Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

ZDA in Kitajska z novimi carinami, Peking se pripravlja na posledice

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovinska vojna   dodaj
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Kitajska   dodaj
Donald Trump dodaj
 
Čas branja: 1 min
30.08.2018  21:00
ZDA in Kitajska z novimi carinami, Peking se pripravlja na posledice
Vsakih 100 milijard dolarjev s carinami obremenjenega uvoza bi lahko obseg svetovne trgovine zmanjšalo za približno 0,5 odstotka, ocenjujejo ekonomisti.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovinska vojna   dodaj
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Kitajska   dodaj
Donald Trump dodaj

Carinski pingpong med svetovnima velesilama Kitajsko in ZDA ne pojenja. Ameriški predsednik Donald Trump je začel nov krog carinskih ovir, zdaj še za 16 milijard dolarjev kitajskega uvoza blaga, med katerim so tudi polprevodniki oziroma čipi. Za povračilni ukrep so se odločili tudi na Kitajskem, ki je uvedla carine na ameriški uvoz, prav tako v vrednosti 16 milijard dolarjev; carine bodo med drugim veljale za ameriški premog, bencin, avtomobile, motocikle in medicinsko opremo.

Čeprav zvišanje carin še ni imelo občutnejšega vpliva na kitajsko gospodarsko rast, se je Kitajska odločila priskočiti na pomoč tistim, ki bi bili zaradi tega lahko prizadeti. Tako bo zvišala sredstva za podporo delavcem in brezposelnim, ki bi zaradi trgovinskih trenj lahko izgubili delo ali utrpeli zmanjšanje prihodka, vlada pa je lokalnim oblastem tudi zapovedala izdajo obveznic za povečanje naložb v infrastrukturo.

Predstavniki ZDA in Kitajske so sicer minuli teden znova sedli za pogajalsko mizo in začeli nove pogovore, na katerih poskušajo najti izhod iz poglabljajočega se trgovinskega konflikta in naraščajočih carin, vendar srečanje ni prineslo napredka. Ekonomisti ocenjujejo, da bi vsakih sto milijard dolarjev s carinami obremenjenega uvoza lahko zmanjšalo obseg svetovne trgovine za približno 0,5 odstotka.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Ste pripravljeni na trgovinske vojne? Dolge bodo 1

Protekcionizem je škodljiv in dolgoročno pomoč lastnemu gospodarstvu pomeni delanje škode

FINANCE
Se Ši Džinpingu maščuje sla po oblasti?

Zaradi upočasnitve gospodarske rasti, upadajočih trgov in škandala okrog cepiva za dojenčke na Kitajskem narašča nezadovoljstvo

FINANCE
Dogovor Trump-Juncker: kaj prinaša podjetjem in gospodarstvu 1

Bojan Ivanc, GZS: Dosežen dogovor je bil glede na predhodna pričakovanja zelo dober, vendar še ni mogoče oceniti, da se trgovinski spor...