Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Kako v svetu in pri nas razvijajo pametna omrežja in kaj bomo imeli od tega.
(intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni (intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni Politika bo šla malo bolj v levo, velikih strahov pa nimam, pravi ekonomist Jože Damijan, ki meni, da bo Šarčeva vlada iskala soglasja malo pri Levici, malo pa pri NSi, kadar bo Levica preveč ekstremna. O Binetu Kordežu, ki na njegovem blogu piše o davkih, pa: »Tudi Karl May je najboljše knjige napisal v zaporu.«
Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.
(intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem (intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem Britanec Simon Wilkinson ustvarja zgodbe, ki jih prek več medijev in množice spletnih objav gledalcu prepričljivo predstavi kot resnične. Samo za to, da bi mu na koncu pokazal, da je bil manipuliran.

Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze

Čas branja: 1 min
30.08.2018  21:00
Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze
Elonu Musku, ki je napovedal, da bo Teslo zapeljal z borze, in si tudi premislil – vse v dobrem tednu dni –, bi njegovi nadzorniki lahko zagrenili življenje s postavitvijo glavnega operativnega direktorja z nalogo, da ga brzda.

Potem ko je Elon Musk z napovedjo, da bo proizvajalca električnih avtov Tesla, ki ga vodi in v katerem ima petino lastništva, zapeljal z borze, sprožil veliko razburjenje vlagateljev in preiskavo regulatorjev, da ne govorimo o tem, koliko se je o tem pisalo in govorilo, je prejšnji petek sporočil, da si je premislil.

Razlog naj ne bi bilo pomanjkanje finančne podpore, omenjal je savdijski državni sklad (tistim, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, je namreč obljubil izplačilo po 420 dolarjev na delnico), temveč ker naj bi želel pomiriti delničarje. Ti odhodu Tesle z borze niso bili naklonjeni – nekateri so celo vložili tožbe, poleg tega pa se je izkazalo, kot je dejal, da bi to dejanje zahtevalo več časa in povzročilo več motenj, kot je predvideval, so zapisali pri Reutersu. »To pa je težava,« je Musk zapisal na blogu, »saj se moramo povsem osredotočiti na model 3 in doseganje dobičkonosnosti.« Po mnenju nekaterih strokovnjakov za korporativno upravljanje bi Muskovo lahkotno premišljanje o tako pomembnih poslovnih potezah lahko upravni odbor spodbudilo k temu, da ga poskuša obrzdati, denimo z imenovanjem glavnega operativnega direktorja.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Musk si je premislil: Tesla se ne umika z borze 7

Nov zasuk v vedno manj prepričljivi zgodbi Tesle

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.