Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
Reuters dodaj
 
Čas branja: 1 min
30.08.2018  21:00
Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze
Elonu Musku, ki je napovedal, da bo Teslo zapeljal z borze, in si tudi premislil – vse v dobrem tednu dni –, bi njegovi nadzorniki lahko zagrenili življenje s postavitvijo glavnega operativnega direktorja z nalogo, da ga brzda.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
Reuters dodaj

Potem ko je Elon Musk z napovedjo, da bo proizvajalca električnih avtov Tesla, ki ga vodi in v katerem ima petino lastništva, zapeljal z borze, sprožil veliko razburjenje vlagateljev in preiskavo regulatorjev, da ne govorimo o tem, koliko se je o tem pisalo in govorilo, je prejšnji petek sporočil, da si je premislil.

Razlog naj ne bi bilo pomanjkanje finančne podpore, omenjal je savdijski državni sklad (tistim, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, je namreč obljubil izplačilo po 420 dolarjev na delnico), temveč ker naj bi želel pomiriti delničarje. Ti odhodu Tesle z borze niso bili naklonjeni – nekateri so celo vložili tožbe, poleg tega pa se je izkazalo, kot je dejal, da bi to dejanje zahtevalo več časa in povzročilo več motenj, kot je predvideval, so zapisali pri Reutersu. »To pa je težava,« je Musk zapisal na blogu, »saj se moramo povsem osredotočiti na model 3 in doseganje dobičkonosnosti.« Po mnenju nekaterih strokovnjakov za korporativno upravljanje bi Muskovo lahkotno premišljanje o tako pomembnih poslovnih potezah lahko upravni odbor spodbudilo k temu, da ga poskuša obrzdati, denimo z imenovanjem glavnega operativnega direktorja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Musk si je premislil: Tesla se ne umika z borze 7

Nov zasuk v vedno manj prepričljivi zgodbi Tesle

AVTO
Novice
Novice Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal 3

Nova serija tvitov prvega moža Tesle se je končala z nekajdnevnim umikom.

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg