Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
Reuters dodaj
 
Čas branja: 1 min
30.08.2018  21:00
Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze
Elonu Musku, ki je napovedal, da bo Teslo zapeljal z borze, in si tudi premislil – vse v dobrem tednu dni –, bi njegovi nadzorniki lahko zagrenili življenje s postavitvijo glavnega operativnega direktorja z nalogo, da ga brzda.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
Reuters dodaj

Potem ko je Elon Musk z napovedjo, da bo proizvajalca električnih avtov Tesla, ki ga vodi in v katerem ima petino lastništva, zapeljal z borze, sprožil veliko razburjenje vlagateljev in preiskavo regulatorjev, da ne govorimo o tem, koliko se je o tem pisalo in govorilo, je prejšnji petek sporočil, da si je premislil.

Razlog naj ne bi bilo pomanjkanje finančne podpore, omenjal je savdijski državni sklad (tistim, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, je namreč obljubil izplačilo po 420 dolarjev na delnico), temveč ker naj bi želel pomiriti delničarje. Ti odhodu Tesle z borze niso bili naklonjeni – nekateri so celo vložili tožbe, poleg tega pa se je izkazalo, kot je dejal, da bi to dejanje zahtevalo več časa in povzročilo več motenj, kot je predvideval, so zapisali pri Reutersu. »To pa je težava,« je Musk zapisal na blogu, »saj se moramo povsem osredotočiti na model 3 in doseganje dobičkonosnosti.« Po mnenju nekaterih strokovnjakov za korporativno upravljanje bi Muskovo lahkotno premišljanje o tako pomembnih poslovnih potezah lahko upravni odbor spodbudilo k temu, da ga poskuša obrzdati, denimo z imenovanjem glavnega operativnega direktorja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Musk si je premislil: Tesla se ne umika z borze 7

Nov zasuk v vedno manj prepričljivi zgodbi Tesle

AVTO
Novice
Novice Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal 3

Nova serija tvitov prvega moža Tesle se je končala z nekajdnevnim umikom.

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...