Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze

Čas branja: 1 min
30.08.2018  21:00
Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze
Elonu Musku, ki je napovedal, da bo Teslo zapeljal z borze, in si tudi premislil – vse v dobrem tednu dni –, bi njegovi nadzorniki lahko zagrenili življenje s postavitvijo glavnega operativnega direktorja z nalogo, da ga brzda.

Potem ko je Elon Musk z napovedjo, da bo proizvajalca električnih avtov Tesla, ki ga vodi in v katerem ima petino lastništva, zapeljal z borze, sprožil veliko razburjenje vlagateljev in preiskavo regulatorjev, da ne govorimo o tem, koliko se je o tem pisalo in govorilo, je prejšnji petek sporočil, da si je premislil.

Razlog naj ne bi bilo pomanjkanje finančne podpore, omenjal je savdijski državni sklad (tistim, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, je namreč obljubil izplačilo po 420 dolarjev na delnico), temveč ker naj bi želel pomiriti delničarje. Ti odhodu Tesle z borze niso bili naklonjeni – nekateri so celo vložili tožbe, poleg tega pa se je izkazalo, kot je dejal, da bi to dejanje zahtevalo več časa in povzročilo več motenj, kot je predvideval, so zapisali pri Reutersu. »To pa je težava,« je Musk zapisal na blogu, »saj se moramo povsem osredotočiti na model 3 in doseganje dobičkonosnosti.« Po mnenju nekaterih strokovnjakov za korporativno upravljanje bi Muskovo lahkotno premišljanje o tako pomembnih poslovnih potezah lahko upravni odbor spodbudilo k temu, da ga poskuša obrzdati, denimo z imenovanjem glavnega operativnega direktorja.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Musk si je premislil: Tesla se ne umika z borze 7

Nov zasuk v vedno manj prepričljivi zgodbi Tesle

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.