(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
Reuters dodaj
 
Čas branja: 1 min
30.08.2018  21:00
Musk si je hitro premislil – Tesle ne bo umaknil z borze
Elonu Musku, ki je napovedal, da bo Teslo zapeljal z borze, in si tudi premislil – vse v dobrem tednu dni –, bi njegovi nadzorniki lahko zagrenili življenje s postavitvijo glavnega operativnega direktorja z nalogo, da ga brzda.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
Reuters dodaj

Potem ko je Elon Musk z napovedjo, da bo proizvajalca električnih avtov Tesla, ki ga vodi in v katerem ima petino lastništva, zapeljal z borze, sprožil veliko razburjenje vlagateljev in preiskavo regulatorjev, da ne govorimo o tem, koliko se je o tem pisalo in govorilo, je prejšnji petek sporočil, da si je premislil.

Razlog naj ne bi bilo pomanjkanje finančne podpore, omenjal je savdijski državni sklad (tistim, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, je namreč obljubil izplačilo po 420 dolarjev na delnico), temveč ker naj bi želel pomiriti delničarje. Ti odhodu Tesle z borze niso bili naklonjeni – nekateri so celo vložili tožbe, poleg tega pa se je izkazalo, kot je dejal, da bi to dejanje zahtevalo več časa in povzročilo več motenj, kot je predvideval, so zapisali pri Reutersu. »To pa je težava,« je Musk zapisal na blogu, »saj se moramo povsem osredotočiti na model 3 in doseganje dobičkonosnosti.« Po mnenju nekaterih strokovnjakov za korporativno upravljanje bi Muskovo lahkotno premišljanje o tako pomembnih poslovnih potezah lahko upravni odbor spodbudilo k temu, da ga poskuša obrzdati, denimo z imenovanjem glavnega operativnega direktorja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Musk si je premislil: Tesla se ne umika z borze 7

Nov zasuk v vedno manj prepričljivi zgodbi Tesle

AVTO
Novice
Novice Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal 3

Nova serija tvitov prvega moža Tesle se je končala z nekajdnevnim umikom.

FINANCE
Članki
Članki Jean-Claude Juncker: Članice morajo pokazati solidarnost pri migracijah, če naj ohranimo šengen 8

V zadnjem nagovoru o razmerah v EU je predsednik evropske komisije Juncker napovedal številne ukrepe - za zaščito zunanje meje in...