(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Avstrijci na Brniku gradijo 25 milijonov evrov vreden logistični center

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Avstrijci na Brniku gradijo 25 milijonov evrov vreden logistični center
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

Avstrijski logist cargo-partner je ta teden položil temeljni kamen za logistični center, iz katerega bodo oskrbovali srednjo in jugovzhodno Evropo. Zgradili bodo 25 tisoč kvadratnih metrov skladišč in približno štiri tisoč kvadratnih metrov pisarn. Celotna naložba bo presegala vrednost 25 milijonov evrov, napoveduje Viktor Kastelic, direktor cargo-partnerja.

Vse skladiščne površine bodo potrebovali zase oziroma za svoje naročnike, približno tisoč kvadratnih metrov pisarn pa bodo oddajali. Glavni izvajalec gradbenih del je Gorenjska gradbena družba.

Logistični center bo stal na približno 52 tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču ob notranji letališki obvoznici. Gre za parcelo, ki jo je cargo-partner lani odkupil od Raiffeisen Leasinga, na njej pa je ljubljanski poslovnež Jurij Schollmayer nameraval zgraditi outlet center, a je zabredel v finančne težave.

Odprtja gradbišča se je udeležil tudi lastnik cargo-partnerja Stefan Krauter, ki je začel pred 35 leti s petimi zaposlenimi, zdaj pa zaposlujejo 2.800 ljudi v več kot 30 državah. Skupina s sedežem v Avstriji ustvari približno 700 milijonov evrov prihodkov. V Sloveniji, kjer poslujejo dobrih 20 let, so lani zrasli za 18 odstotkov in dosegli približno 34 milijonov evrov prihodkov. Zdaj zaposlujejo 104 ljudi, zaradi naložbe pa bodo število zaposlenih povečali na 130. Po načrtih naj bi se v nove prostore preselili poleti prihodnje leto.

Naložbo cargo-partnerja v Sloveniji bodo financirali prek centralne družbe na Dunaju. To je ta hip tretja največja naložba v logistični center v Sloveniji. Največja je gradnja Lidlovega glavnega distribucijskega centra v Žalcu, ki bo stal 70 milijonov evrov, druga največja pa je 50-milijonska naložba v farmacevtski logistični park na Brniku, ki ga gradi švicarski logist Kuehne + Nagel skupaj z nepremičninskim partnerjem Invest4See.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Takšen logistični center bo za 25 milijonov evrov zrasel na Brniku

Avstrijski logist cargo-partner je danes na Brniku uradno zagnal naložbo v logistični center, iz katerega bodo servisirali srednjo in...

TRANS-LOG
Novice
Novice Brnik: zelena luč za 25-milijonsko naložbo cargo-partnerja

Na parceli, kjer je poslovnež Jurij Schollmayer hotel graditi outlet center, bo zrasel logistični center cargo-partnerja

TRANS-LOG
Skladiščenje
Skladiščenje Pregled naložb: kam letijo milijoni za nove logistične centre

Najbolj živahno je v okolici letališča Brnik in v okolici Žalca, zaradi hitre rasti poslov pa so za logiste zanimive vse lokacije ob...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden