(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Bo Rastoder bananam dodal še odpadke?

Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Bo Rastoder bananam dodal še odpadke?
Gorenje Surovina, ki jo je velenjski proizvajalec bele tehnike pred dvema letoma skoraj že prodal Poljakom, je eden največjih slovenskih predelovalcev odpadkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
odpadki   dodaj
Gorenje dodaj
Izet Rastoder dodaj
Dinos dodaj
Glen dodaj

Gorenje Surovino, hčerinsko družbo Gorenja, ki se ukvarja z zbiranjem in predelavo odpadkov, naj bi po poročanju Večera kupil trgovec s sadjem in zelenjavo Rastoder Izeta Rastoderja, najbolj znanega po prodaji banan blagovne znamke Derby, ki v zadnjih letih vneto vlaga v nove dejavnosti.

Kot je neuradno navajal časnik Večer, naj bi namreč Rastoder ponudil največ med petimi kandidati, med katerimi so bili tudi največji slovenski predelovalec odpadkov (v kitajski lasti) Dinos, podjetje Glen nekdanjega direktorja Lesnine Bojana Papiča in francoska energetska multinacionalka Veolia.

Gorenje Surovina je ena od nestrateških naložb, ki jih Gorenje pospešeno poskuša prodati, potem ko je tega velenjskega proizvajalca gospodinjskih aparatov prevzel kitajski Hisense. Sicer se poskusi prodaje Gorenja Surovine vlečejo že več let – pred dvema letoma so že prodali dve njegovi hčerinski družbi, Ekogor in Publicus, ki sta zdaj v lasti podjetnika Slavka Hrženjaka.

V mariborsko podjetje Surovina je Gorenje vstopilo sredi prejšnjega desetletja, gre pa za podjetje z več kot polstoletno tradicijo, ki je še danes eden največjih slovenskih predelovalcev odpadkov. Lani je imelo dobrih 72 milijonov evrov prihodkov in skoraj poltretji milijon evrov čistega dobička, v njem je delalo okoli 320 zaposlenih.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Prodaja Gorenja Surovine stoji, ker ga AVK sumi dogovorov z Dinosom. Kaj je v ozadju?

Varuh konkurence je marca uvedel postopek o omejevanju konkurence na trgu z nekomunalno odpadno embalažo. Kje naj bi podjetji izkrivljali...

FINANCE
Članki
Članki Gorenja vas - Poljane – občina, kamor se mladi po študiju z veseljem vrnejo 3

Kako občini Gorenja vas - Poljane uspeva, da ima najmanj brezposelnih v državi, in kakšni so razlogi, da je v samem vrhu po nataliteti...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša