(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Bo Rastoder bananam dodal še odpadke?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
odpadki   dodaj
Gorenje dodaj
Izet Rastoder dodaj
Dinos dodaj
Glen dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Bo Rastoder bananam dodal še odpadke?
Gorenje Surovina, ki jo je velenjski proizvajalec bele tehnike pred dvema letoma skoraj že prodal Poljakom, je eden največjih slovenskih predelovalcev odpadkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
odpadki   dodaj
Gorenje dodaj
Izet Rastoder dodaj
Dinos dodaj
Glen dodaj

Gorenje Surovino, hčerinsko družbo Gorenja, ki se ukvarja z zbiranjem in predelavo odpadkov, naj bi po poročanju Večera kupil trgovec s sadjem in zelenjavo Rastoder Izeta Rastoderja, najbolj znanega po prodaji banan blagovne znamke Derby, ki v zadnjih letih vneto vlaga v nove dejavnosti.

Kot je neuradno navajal časnik Večer, naj bi namreč Rastoder ponudil največ med petimi kandidati, med katerimi so bili tudi največji slovenski predelovalec odpadkov (v kitajski lasti) Dinos, podjetje Glen nekdanjega direktorja Lesnine Bojana Papiča in francoska energetska multinacionalka Veolia.

Gorenje Surovina je ena od nestrateških naložb, ki jih Gorenje pospešeno poskuša prodati, potem ko je tega velenjskega proizvajalca gospodinjskih aparatov prevzel kitajski Hisense. Sicer se poskusi prodaje Gorenja Surovine vlečejo že več let – pred dvema letoma so že prodali dve njegovi hčerinski družbi, Ekogor in Publicus, ki sta zdaj v lasti podjetnika Slavka Hrženjaka.

V mariborsko podjetje Surovina je Gorenje vstopilo sredi prejšnjega desetletja, gre pa za podjetje z več kot polstoletno tradicijo, ki je še danes eden največjih slovenskih predelovalcev odpadkov. Lani je imelo dobrih 72 milijonov evrov prihodkov in skoraj poltretji milijon evrov čistega dobička, v njem je delalo okoli 320 zaposlenih.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Prodaja Gorenja Surovine stoji, ker ga AVK sumi dogovorov z Dinosom. Kaj je v ozadju?

Varuh konkurence je marca uvedel postopek o omejevanju konkurence na trgu z nekomunalno odpadno embalažo. Kje naj bi podjetji izkrivljali...

FINANCE
Članki
Članki Gorenja vas - Poljane – občina, kamor se mladi po študiju z veseljem vrnejo 3

Kako občini Gorenja vas - Poljane uspeva, da ima najmanj brezposelnih v državi, in kakšni so razlogi, da je v samem vrhu po nataliteti...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti