Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Bo Rastoder bananam dodal še odpadke?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
odpadki   dodaj
Gorenje dodaj
Izet Rastoder dodaj
Dinos dodaj
Glen dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Bo Rastoder bananam dodal še odpadke?
Gorenje Surovina, ki jo je velenjski proizvajalec bele tehnike pred dvema letoma skoraj že prodal Poljakom, je eden največjih slovenskih predelovalcev odpadkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
odpadki   dodaj
Gorenje dodaj
Izet Rastoder dodaj
Dinos dodaj
Glen dodaj

Gorenje Surovino, hčerinsko družbo Gorenja, ki se ukvarja z zbiranjem in predelavo odpadkov, naj bi po poročanju Večera kupil trgovec s sadjem in zelenjavo Rastoder Izeta Rastoderja, najbolj znanega po prodaji banan blagovne znamke Derby, ki v zadnjih letih vneto vlaga v nove dejavnosti.

Kot je neuradno navajal časnik Večer, naj bi namreč Rastoder ponudil največ med petimi kandidati, med katerimi so bili tudi največji slovenski predelovalec odpadkov (v kitajski lasti) Dinos, podjetje Glen nekdanjega direktorja Lesnine Bojana Papiča in francoska energetska multinacionalka Veolia.

Gorenje Surovina je ena od nestrateških naložb, ki jih Gorenje pospešeno poskuša prodati, potem ko je tega velenjskega proizvajalca gospodinjskih aparatov prevzel kitajski Hisense. Sicer se poskusi prodaje Gorenja Surovine vlečejo že več let – pred dvema letoma so že prodali dve njegovi hčerinski družbi, Ekogor in Publicus, ki sta zdaj v lasti podjetnika Slavka Hrženjaka.

V mariborsko podjetje Surovina je Gorenje vstopilo sredi prejšnjega desetletja, gre pa za podjetje z več kot polstoletno tradicijo, ki je še danes eden največjih slovenskih predelovalcev odpadkov. Lani je imelo dobrih 72 milijonov evrov prihodkov in skoraj poltretji milijon evrov čistega dobička, v njem je delalo okoli 320 zaposlenih.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Prodaja Gorenja Surovine stoji, ker ga AVK sumi dogovorov z Dinosom. Kaj je v ozadju?

Varuh konkurence je marca uvedel postopek o omejevanju konkurence na trgu z nekomunalno odpadno embalažo. Kje naj bi podjetji izkrivljali...

FINANCE
Članki
Članki Gorenja vas - Poljane – občina, kamor se mladi po študiju z veseljem vrnejo 3

Kako občini Gorenja vas - Poljane uspeva, da ima najmanj brezposelnih v državi, in kakšni so razlogi, da je v samem vrhu po nataliteti...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša