(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Lek prodal persen multinacionalki Alvogen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
Aljoša Rojec dodaj
novartis dodaj
Robert Wessman dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen
V Sloveniji dobro znano zeliščno pomirjevalo persen iz Lekove »domače lekarne« je po Novartisovih merilih premalo donosno, a je za manjšega ameriškega farmacevta bilo dovolj zanimivo.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
Aljoša Rojec dodaj
novartis dodaj
Robert Wessman dodaj

Novartisov Lek je po neuradnih informacijah prodal blagovni znamki Persen in Neopersen ameriški multinacionalki Alvogen. Partner Alvogena v Sloveniji je podjetje Apta Medica, ki bo novi imetnik dovoljenja za promet obeh zdravil v Sloveniji, je potrdil direktor Apta Medice Aljoša Rojec.

Še kakega pol leta bodo naprodaj še Lekove zaloge, v lekarnah jih večinoma še imajo, v nekaterih pa persena trenutno ni. Po naših neuradnih informacijah bo Lek prodal tudi linijo Persenosan. Vsa tri zdravila naj bi tudi v prihodnje proizvajal Lek, ampak za Alvogen.

Naši neuradni viri pravijo, da je pomirjevalo persen, zdravilo brez recepta, sicer prepoznaven in dobro prodajan izdelek zlasti v Sloveniji in denimo v Ukrajini, medtem ko je na nekaterih drugih velikih trgih, kot sta Poljska in Romunija, premalo znan, zato so tam prodajni rezultati slabši. Multinacionalke, kot je tudi Novartis, se osredotočajo na zdravila, ki jim globalno prinašajo več; spremljajo donosnost vsakega zdravila, in ko ta upade pod določeno mejo, ga prodajo.

Alvogen je farmacevtska družba s sedežem v New Jerseyju, ki po svetu prodaja prek 350 različnih medicinskih izdelkov, največ generičnih zdravil in zdravil brez recepta. Leta 2009 jo je ustanovil Robert Wessman. Podjetje zaposluje 2.800 ljudi, lani pa je imelo za 1,1 milijarde evrov prihodkov, ki so jih ustvarili v 35 državah. Ameriškega farmacevta sta leta 2015 kupili investicijski družbi CVC Capital Partners in Temasek, ki je v lasti singapurske vlade. Strategija podjetja je predvsem navzočnost na rastočih trgih in navzočnost na trgu generičnih zdravil v ZDA.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen – dopolnjeno z odgovori Leka 2

V Leku so uradno potrdili prodajo persena, cene pa ne razkrivajo

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci 10 praks, kako top podjetja krepijo ugled delodajalca

Kako skrbijo za dober ugled delodajalca v Krki, Leku, Danfossu, Telekomu Slovenije, BSH, Atlantic Grupi ...

FINANCE
Kdo in kakšen je Andrej Bertoncelj, kandidat za novega finančnega ministra 7

Zaradi odhoda iz SDH prihodnji teden izredna seja nadzornikov SDH: spet grozi kadrovska luknja v upravi

MANAGER
Manager
Manager Lestvica TOP 101: To so šampioni slovenskega gospodarstva 2

Prečesali smo lanske poslovne rezultate slovenskih skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših med njimi. Komu je v...

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci (intervju) Zadel: Slovenci dajemo izjemno nekakovostne povratne informacije 2

Psiholog Aleksander Zadel meni, da pogosto nismo sposobni sprejeti učinkovitih strateških odločitev o zamenjavi manj sposobnih vodij....

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator (Anketa) Nepremičninske družbe letos zadovoljne, napovedi niso evforične, ampak previdne 1

Razcvet nepremičninskega trga, veliko povpraševanje, skromna ponudba in rast cen – to so značilnosti dogajanja na trgu z...