Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Lek prodal persen multinacionalki Alvogen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
Aljoša Rojec dodaj
novartis dodaj
Robert Wessman dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen
V Sloveniji dobro znano zeliščno pomirjevalo persen iz Lekove »domače lekarne« je po Novartisovih merilih premalo donosno, a je za manjšega ameriškega farmacevta bilo dovolj zanimivo.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
Aljoša Rojec dodaj
novartis dodaj
Robert Wessman dodaj

Novartisov Lek je po neuradnih informacijah prodal blagovni znamki Persen in Neopersen ameriški multinacionalki Alvogen. Partner Alvogena v Sloveniji je podjetje Apta Medica, ki bo novi imetnik dovoljenja za promet obeh zdravil v Sloveniji, je potrdil direktor Apta Medice Aljoša Rojec.

Še kakega pol leta bodo naprodaj še Lekove zaloge, v lekarnah jih večinoma še imajo, v nekaterih pa persena trenutno ni. Po naših neuradnih informacijah bo Lek prodal tudi linijo Persenosan. Vsa tri zdravila naj bi tudi v prihodnje proizvajal Lek, ampak za Alvogen.

Naši neuradni viri pravijo, da je pomirjevalo persen, zdravilo brez recepta, sicer prepoznaven in dobro prodajan izdelek zlasti v Sloveniji in denimo v Ukrajini, medtem ko je na nekaterih drugih velikih trgih, kot sta Poljska in Romunija, premalo znan, zato so tam prodajni rezultati slabši. Multinacionalke, kot je tudi Novartis, se osredotočajo na zdravila, ki jim globalno prinašajo več; spremljajo donosnost vsakega zdravila, in ko ta upade pod določeno mejo, ga prodajo.

Alvogen je farmacevtska družba s sedežem v New Jerseyju, ki po svetu prodaja prek 350 različnih medicinskih izdelkov, največ generičnih zdravil in zdravil brez recepta. Leta 2009 jo je ustanovil Robert Wessman. Podjetje zaposluje 2.800 ljudi, lani pa je imelo za 1,1 milijarde evrov prihodkov, ki so jih ustvarili v 35 državah. Ameriškega farmacevta sta leta 2015 kupili investicijski družbi CVC Capital Partners in Temasek, ki je v lasti singapurske vlade. Strategija podjetja je predvsem navzočnost na rastočih trgih in navzočnost na trgu generičnih zdravil v ZDA.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen – dopolnjeno z odgovori Leka 2

V Leku so uradno potrdili prodajo persena, cene pa ne razkrivajo

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci 10 praks, kako top podjetja krepijo ugled delodajalca

Kako skrbijo za dober ugled delodajalca v Krki, Leku, Danfossu, Telekomu Slovenije, BSH, Atlantic Grupi ...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj V občinah se šibijo: pripravljajo večstostranske energetske koncepte

Medtem ko na državni ravni pripravljajo Energetski koncept Slovenije na nekaj straneh, moraj v občinah pripraviti več sto strani debele...

FINANCE
Kdo in kakšen je Andrej Bertoncelj, kandidat za novega finančnega ministra 7

Zaradi odhoda iz SDH prihodnji teden izredna seja nadzornikov SDH: spet grozi kadrovska luknja v upravi

MANAGER
Manager
Manager Lestvica TOP 101: To so šampioni slovenskega gospodarstva 2

Prečesali smo lanske poslovne rezultate slovenskih skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših med njimi. Komu je v...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator (Anketa) Nepremičninske družbe letos zadovoljne, napovedi niso evforične, ampak previdne 1

Razcvet nepremičninskega trga, veliko povpraševanje, skromna ponudba in rast cen – to so značilnosti dogajanja na trgu z...