(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Lek prodal persen multinacionalki Alvogen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
Aljoša Rojec dodaj
novartis dodaj
Robert Wessman dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen
V Sloveniji dobro znano zeliščno pomirjevalo persen iz Lekove »domače lekarne« je po Novartisovih merilih premalo donosno, a je za manjšega ameriškega farmacevta bilo dovolj zanimivo.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
Aljoša Rojec dodaj
novartis dodaj
Robert Wessman dodaj

Novartisov Lek je po neuradnih informacijah prodal blagovni znamki Persen in Neopersen ameriški multinacionalki Alvogen. Partner Alvogena v Sloveniji je podjetje Apta Medica, ki bo novi imetnik dovoljenja za promet obeh zdravil v Sloveniji, je potrdil direktor Apta Medice Aljoša Rojec.

Še kakega pol leta bodo naprodaj še Lekove zaloge, v lekarnah jih večinoma še imajo, v nekaterih pa persena trenutno ni. Po naših neuradnih informacijah bo Lek prodal tudi linijo Persenosan. Vsa tri zdravila naj bi tudi v prihodnje proizvajal Lek, ampak za Alvogen.

Naši neuradni viri pravijo, da je pomirjevalo persen, zdravilo brez recepta, sicer prepoznaven in dobro prodajan izdelek zlasti v Sloveniji in denimo v Ukrajini, medtem ko je na nekaterih drugih velikih trgih, kot sta Poljska in Romunija, premalo znan, zato so tam prodajni rezultati slabši. Multinacionalke, kot je tudi Novartis, se osredotočajo na zdravila, ki jim globalno prinašajo več; spremljajo donosnost vsakega zdravila, in ko ta upade pod določeno mejo, ga prodajo.

Alvogen je farmacevtska družba s sedežem v New Jerseyju, ki po svetu prodaja prek 350 različnih medicinskih izdelkov, največ generičnih zdravil in zdravil brez recepta. Leta 2009 jo je ustanovil Robert Wessman. Podjetje zaposluje 2.800 ljudi, lani pa je imelo za 1,1 milijarde evrov prihodkov, ki so jih ustvarili v 35 državah. Ameriškega farmacevta sta leta 2015 kupili investicijski družbi CVC Capital Partners in Temasek, ki je v lasti singapurske vlade. Strategija podjetja je predvsem navzočnost na rastočih trgih in navzočnost na trgu generičnih zdravil v ZDA.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen – dopolnjeno z odgovori Leka 2

V Leku so uradno potrdili prodajo persena, cene pa ne razkrivajo

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci 10 praks, kako top podjetja krepijo ugled delodajalca

Kako skrbijo za dober ugled delodajalca v Krki, Leku, Danfossu, Telekomu Slovenije, BSH, Atlantic Grupi ...

FINANCE
Kdo in kakšen je Andrej Bertoncelj, kandidat za novega finančnega ministra 7

Zaradi odhoda iz SDH prihodnji teden izredna seja nadzornikov SDH: spet grozi kadrovska luknja v upravi

MANAGER
Manager
Manager Lestvica TOP 101: To so šampioni slovenskega gospodarstva 2

Prečesali smo lanske poslovne rezultate slovenskih skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših med njimi. Komu je v...

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci (intervju) Zadel: Slovenci dajemo izjemno nekakovostne povratne informacije 2

Psiholog Aleksander Zadel meni, da pogosto nismo sposobni sprejeti učinkovitih strateških odločitev o zamenjavi manj sposobnih vodij....

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator (Anketa) Nepremičninske družbe letos zadovoljne, napovedi niso evforične, ampak previdne 1

Razcvet nepremičninskega trga, veliko povpraševanje, skromna ponudba in rast cen – to so značilnosti dogajanja na trgu z...