(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Bo Lyft na borzi prehitel Uber?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ipo   dodaj
delitvena ekonomija   dodaj
Lyft dodaj
Uber dodaj
Dara Khosrowshahi dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.09.2018  21:00
Bo Lyft na borzi prehitel Uber?
Lyftov šef Logan Green tekmuje z Uberjem, kdo bo prej na borzi. Zmagovalec utegne pobrati več.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ipo   dodaj
delitvena ekonomija   dodaj
Lyft dodaj
Uber dodaj
Dara Khosrowshahi dodaj

Ameriško podjetje za posredovanje prevozov Lyft, Uberjev tekmec, je najelo svetovalca za izdajo delnic na borzi (IPO). Po neuradnih virih, je prvi navedel Bloomberg, načrtuje vstop na borzo marca ali aprila prihodnje leto, že ta mesec pa naj bi Lyft začel snubiti investitorje za nakup novoizdanih delnic.

V Lyftu sicer teh govoric niso hoteli komentirati, pričakovanje, da bo šel Lyft na borzo, pa sicer visi v zraku že več mesecev. Če bi se govorice potrdile kot resnične, bi Lyft na borzi prehitel svojega tekmeca Uber, katerega šef Dara Khosrowshahi napoveduje IPO v drugi polovici leta 2019. Ta časovna prednost bi Lyftu lahko prinesla boljši odziv investitorjev.

Zadnje leto je Lyft »na pohodu« in se krepi v primerjavi s svojim glavnim tekmecem Uberjem, deloma tudi zaradi Uberjevih notranjih težav. Po poročanju medijev je Lyft povečal svoj delež na ameriškem trgu na 30 odstotkov, se lotil gradnje lastne tehnologije samovozečih avtomobilov, poleti je domnevno za četrt milijarde dolarjev kupil tudi največje ameriško podjetje za souporabo koles Motivate. Junija je od investitorjev dobil dodatnih 600 milijonov dolarjev, pri čemer so ga ovrednotili na 15,1 milijarde dolarjev. To je sicer še vedno precej manj od vrednosti Uberja, ki je zadnjo investicijo, pol milijarde dolarjev, prejel prejšnji mesec, pri čemer je bil ovrednoten na 76 milijard dolarjev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Nemčija: subvencije za zamenjavo starejših dizlov v najbolj prizadetih mestih 3

Tudi v Berlinu uvajajo prepoved za dizelska vozila na glavnih prometnicah. Ker to ni prvo mesto, nemška vlada pa želi, da bi bila...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki Bančni testi stresa: banke so dovolj močne, če pride nova kriza 12

Z bančnimi testi stresa so pri evropski bančni agenciji EBA tokrat preverjali stanje le v največjih bankah v EU z bilančno vsoto nad 30...

FINANCE
Članki
Članki (lestvica Doing business) Slovenija zdrsnila, padli tudi Slovaška in Nemčija 8

Pri Svetovni banki so zadnji dan oktobra objavili raziskavo Doing business 2019, v kateri primerjajo regulativo s področja poslovnega...

FINANCE
Članki
Članki (evropske volitve) Kdo si želi naslediti šefa evropske komisije Junckerja 23

Počasi se daljša seznam kandidatov, ki bi prihodnje leto želeli prevzeti vodenje evropske komisije; kdo so imena in kakšen je postopek,...

FINANCE
Članki
Članki Rast slovenskega BDP v drugem četrtletju najskromnejša od konca leta 2016 4

Medtem ko je v prvem četrtletju Slovenija zaznala petodstotno gospodarsko rast, je bila v drugem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem...