Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Največ bodo do konca leta zaposlovali v gradbeništvu in logistiki

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trg dela   dodaj
ManpowerGroup dodaj
Nebojša Biškup dodaj
EMEA dodaj
 
Čas branja: 2 min
13.09.2018  21:00
Največ bodo do konca leta zaposlovali v gradbeništvu in logistiki
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trg dela   dodaj
ManpowerGroup dodaj
Nebojša Biškup dodaj
EMEA dodaj

Zaposlovanje se bo po precej umirjenem poletju začelo krepiti. Do konca leta bo zaposlovalo vsaj 20 odstotkov vprašanih podjetij. Najbolj optimistični so gradbinci in logisti, kaže anketa ManpowerGroup, v kateri so o zaposlitvenih namerah vprašali 620 slovenskih podjetij.

V gradbeništvu je dodatno zaposlovanje za prihodnje četrtletje napovedala slaba tretjina podjetij. Podoben delež podjetij bo dodatno zaposloval v logistiki, kjer je napoved zaposlovanja najmočnejša od leta 2011. Najmanj novih zaposlitev bo v rudarstvu in gostinstvu, kjer se ravno končuje glavna sezona, a vseeno je dodatno zaposlovanje napovedala osmina delodajalcev, kar je štiri odstotne točke več kot v istem lanskem obdobju.

Sezonsko prilagojena neto napoved zaposlovanja – to je razlika med deležem delodajalcev, ki pričakujejo rast zaposlovanja, in tistimi, ki pričakujejo upad – za zadnje letošnje četrtletje na ravni države znaša 19 odstotkov, kar je največ od lanske pomladi. Medletno je napoved višja za šest odstotnih točk.

Na ravni države je tako dodatno zaposlovanje napovedalo 20 odstotkov vprašanih podjetij, tri četrtine pa ne pričakujejo sprememb pri zaposlovanju. Samozavest delodajalcev se spet krepi in ustrezne prakse upravljanja talentov bodo zdaj pomembnejše kot kadarkoli, pravi Nebojša Biškup, regionalni vodja ManpowerGroup Slovenija.

Podobno optimistične napovedi kaže tudi anketa zavoda za zaposlovanje, kjer je približno tri tisoč podjetij za drugo letošnje polletje napovedalo zaposlitev še 31.200 ljudi in 19.400 novih delovnih mest. Po anketi zavoda bodo najbolj zaposlovali delodajalci v gradbeništvu in še v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, kamor se uvrščajo tudi kadrovske agencije, pa tudi v panogi poslovanje z nepremičninami in logistiki. V regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika) se je Slovenija skupaj z Romunijo po napovedih zaposlovanja za prihodnje četrtletje uvrstila v sam vrh.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.