Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

SID – Prva kreditna zavarovalnica v roke Francozov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
13.09.2018  21:00
SID – Prva kreditna zavarovalnica v roke Francozov
Novi strateški partner bo SID-PKZ lahko zagotovil konkurenčnejše možnosti razvoja in zlasti nadaljnjo širitev poslovanja, pravi Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke.

Obveščaj me o novih člankih:  

SID banka je Prvo kreditno zavarovalnico (SID-PKZ) prodala francoski skupini Coface, ki slovenski trg sicer že nekaj časa pokriva iz Zagreba. Coface bo z nakupom SID-PKZ postal vodilna družba na trgu zavarovanja terjatev pri nas.

Po neuradnih podatkih je Coface za SID-PKZ ponujal nekaj manj kot 24 milijonov evrov. Za nakup SID-PKZ se je potegovala tudi večinsko državna Zavarovalnica Triglav.

SID-PKZ, ki je konec minulega leta zaposloval 71 ljudi, letno zavaruje za 5,5 milijarde evrov prihodkov družb. Sodeluje z veliko izvozniki, ki izvažajo v več kot sto držav.

Skupina Coface, ki ima sedež na Dunaju, se tudi ukvarja z zavarovanjem terjatev. Posluje v večini srednjeevropskih držav (poleg Avstrije še na Madžarskem, Slovaškem, Češkem, v Poljski, Srbiji, Romuniji in Bolgariji), v vseh baltiških državah, Rusiji in Kazahstanu. Skupina, ki posluje dobrih 70 let, zaposluje več kot štiri tisoč ljudi, ki delajo za več kot 50 tisoč podjetij v 200 državah.

Kot je ob novici o prodaji SID-PKZ skupini Coface pojasnil Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, je ta kot specializirana spodbujevalno-razvojna banka v stoodstotni lasti države omejena s slovensko in evropsko regulativo, zato lahko le pogojno vlaga svoja sredstva v nadaljnji razvoj SID-PKZ, ki izvaja tržno dejavnost. Poleg tega se je sestava slovenskega gospodarstva v zadnjih letih precej spremenila, veliko podjetij je prešlo v last tujih družb, ki imajo v svojih državah konkurenčnejše možnosti za uporabo teh zavarovalniških storitev na mednarodnih trgih. Novi strateški partner bo skladno s temi trendi SID-PKZ lahko zagotovil konkurenčnejše možnosti razvoja in zlasti nadaljnjo širitev poslovanja za domače in predvsem tuje družbe, ki poslujejo v Sloveniji, je povedal Svilan.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.