Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Knauf Insulation je postal razvojno-prodajni center za tehnično izolacijo za ves svet

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
Knauf insulation dodaj
Saša Bavec dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.09.2018  21:00
Knauf Insulation je postal razvojno-prodajni center za tehnično izolacijo za ves svet
Nov razvojno-­prodajni center Sistemske divizije multinacionalke Knauf Insulation je odgovoren za izolacijo v prvi vgradnji oziroma industrijsko izolacijo, tehnično izolacijo in zelene rešitve.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
Knauf insulation dodaj
Saša Bavec dodaj

Škofjeloški Knauf Insulation je postal razvojno-prodajni center Sistemske divizije, ki je pristojen za izolacijo v prvi vgradnji oziroma industrijsko izolacijo, tehnično izolacijo in zelene rešitve (Urbanscape).

Kot je povedal Saša Bavec, član uprave multinacionalke Knauf Insulation, katere del je tudi škofjeloški Knauf Insulation, je prodaja tehnične izolacije zadnja leta stagnirala. »Mi pa želimo njeno rast. Zato smo prodajo in razvoj novih izdelkov ter tehnologij izolacij za prvo vgradnjo in tehnične izolacije za ves svet razen ZDA zaupali našemu slovenskemu delu, ki se je v zadnjih letih zelo izkazal. Škofjeloški Knauf Insulation je v zadnjih devetih letih, ne da bi povečal zmogljivosti, prodajo skoraj podvojil.«

Kaj novi razvojno-prodajni center pomeni za slovenski del Knaufa Insulation? Tu bodo krepili prodajno-razvojno ekipo, trenutno že iščejo tri nove razvojnike za svoj laboratorij in dva prodajnika. »To pomeni več bolje plačanih delovnih mest, krepile se bodo tudi podporne službe,« napoveduje Saša Bavec.

Gorenjci imajo že od prej v okviru multinacionalke, ki je lani v 37 proizvodnih enotah v 15 državah naredila skoraj dve milijardi evrov prihodkov, več pomembnih funkcij. Poleg tega, da so proizvodna enota za tehnično izolacijo, so razvojni center za bazične raziskave, razvojni center za izdelke in proizvodne procese za kameno volno ter razvojno-prodajni center za industrijske kupce. V razvoju imajo 60 zaposlenih.

Lani so v Knaufu Insulation v Škofji Loki ustvarili 118 milijonov evrov prihodkov in 11,5 milijona evrov čistega dobička. Letos pričakujejo desetodstotno rast prodaje.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...