Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Frigotransport Pišek & HSF z novim logističnim centrom na Lopati

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
logistika   dodaj
Peter Pišek dodaj
Perutnina Ptuj dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.09.2018  21:00
Frigotransport Pišek & HSF z novim logističnim centrom na Lopati
Peter Pišek, ki je transportno podjetje zagnal pred 30 leti, zaposluje 85 voznikov tovornjakov, lani je njegova skupina podjetij ustvarila približno 10 milijonov evrov prihodkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
logistika   dodaj
Peter Pišek dodaj
Perutnina Ptuj dodaj

Na Lopati pri Celju je vrata odprl logistični center podjetja Pišek & HSF Logistics, vreden štiri milijone evrov. Zgradili so 850 kvadratnih metrov skladišč za zamrznjena živila, servisno delavnico in pralnico za tovornjake, poslovni center, nastanitveni center za 50 voznikov in parkirišče za tovornjake.

To je šele prvi del naložbe, ki so jo izpeljali delno z lastnim denarjem, delno pa z bančnim posojilom. Naslednji korak je približno desetmilijonska naložba v gradnjo večjega skladišča v velikosti 20 tisoč paletnih mest, ki jo pri logistični družbi Pišek & HSF načrtujejo v prihodnjem letu.

»Sedimo na petem evropskem transportnem koridorju in to lego bomo izkoristili,« pravi lastnik podjetja Peter Pišek, ki je transportno podjetje ustanovil pred 30 leti. Leta 2006 se je povezal z nizozemsko logistično skupino HSF Logistic, ki je tudi lastniško vstopila v podjetje Frigotransport Pišek & HSF. Pred nekaj leti jih je izplačal, tako da je zdaj edini lastnik, še vedno pa je ostal njihov partner za regijo. Največ prevozov opravijo za živilsko industrijo, med njihovimi največjimi naročniki pa je Perutnina Ptuj. Približno 70 odstotkov poslov opravijo v tujini.

V družbi Frigotransport Pišek & HSF so lani ustvarili 8,2 milijona evrov prihodkov in 354 tisoč evrov dobička. Leto prej je bil dobiček dvakrat večji. Kot je pojasnil Pišek, je upad dobička posledica rasti stroškov goriva, cestnin in drugih stroškov, na katere nimajo vpliva.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...