Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

Odškodnino zaradi škandala z izpusti od Volkswagna zdaj zahtevajo še delničarji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
dieselgate   dodaj
Volkswagen dodaj
Deka Investment dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.09.2018  21:00
Odškodnino zaradi škandala z izpusti od Volkswagna zdaj zahtevajo še delničarji
9,2 milijarde evrov v sodnem postopku od nemškega Volkswagna zahteva več kot dva tisoč delničarjev.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
dieselgate   dodaj
Volkswagen dodaj
Deka Investment dodaj

V nemškem mestu Braunschweig se je ta teden začelo sojenje nemškemu izdelovalcu avtomobilov Volkswagen, ki ga tožijo njegovi delničarji. V skupno tožbo vlagateljev je vključenih več kot dva tisoč delničarjev. Večino odškodninskih zahtevkov so vložili Volkswagnovi institucionalni delničarji. Glavni tožnik je nemški sklad Deka Investment.

Delničarji od avtomobilskega velikana zahtevajo odškodnino v vrednosti 9,2 milijarde evrov, ker menijo, da bi jih moral ta obvestiti o goljufiji z izpusti, ki da jo je namerno prikrival, ne pa da so o tem izvedeli šele od regulatorjev, natančneje od ameriškega urada za varstvo okolja. Volkswagen naj bi po njihovem vedel, da njegovi dizelski motorji ne bodo prestali preizkušnje ameriških okoljskih predpisov, a je to prikrival. Vrednost Volkswagnovih delnic je takoj po tem, ko je ameriški urad objavil sporočilo o Volkswagnovi kršitvi in razkril razsežnost škandala, zdrsnila za 37 odstotkov, delničarji pa trdijo, da bi se, če bi o goljufiji z izpusti že prej izvedeli od podjetja, izognili izgubi, ki jo zdaj zahtevajo nazaj.

Volkswagen zanika, da bi v primeru neobveščanja pred razkritjem urada storil kaj narobe; ravnal naj bi tudi v skladu z nemško zakonodajo. Ameriški organi naj ne bi, kot pravi, v podobnih primerih z izdelovalci avtomobilov še nikoli prej nobenega oglobili za več kot sto milijonov dolarjev, kar glede na 200-milijardni letni prihodek Volkswagna ne bi smelo vplivati na vrednost delnic. A so Volkswagen potem oglobili za 4,3 milijarde dolarjev oziroma 3,7 milijarde evrov.

Nemški izdelovalec avtomobilov je zaradi škandala z izpusti že moral plačati za 27,4 milijarde evrov kazni in glob.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Kako se slovenski Volkswagen pripravlja na vstop v e-mobilnost 5

»Slovenci so nad električnimi avtomobili navdušeni, kakšen kilometer dosega pa bi prišel prav,« opaža direktor slovenskega...

AGROBIZ
Novice
Novice Mehiški kmetje krivijo Volkswagen za sušo 1

Volkswagen s posebnimi topovi razbija oblake, ki lahko prinesejo točo, da bi s tem zaščitil nove avtomobile, parkirane ob tovarni v...

AVTO
Novosti
Novosti VW draži s T-crossom, malim SUV s prostorno kabino

Volkswagen je poletni čas začinil z zamaskirano podobo in risbo novega T-crossa. Najmanjšega SUV te znamke, ki bo bolj prostoren in...