Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Ustanovitelj spletne trgovine Jack Ma je napovedal upokojitev

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
najbogatejši   dodaj
Amazon dodaj
Alibaba dodaj
Jack Ma dodaj
Daniel Džang dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.09.2018  21:00
Ustanovitelj spletne trgovine Jack Ma je napovedal upokojitev
Ustanovitelj Alibabe Jack Ma, ki je bil pred ustanovitvijo največjega kitajskega spletnega trgovca učitelj angleščine, se namerava po upokojitvi znova ukvarjati z izobraževanjem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
najbogatejši   dodaj
Amazon dodaj
Alibaba dodaj
Jack Ma dodaj
Daniel Džang dodaj

Ustanovitelj kitajskega Amazona oziroma spletne trgovine Alibaba Jack Ma je praznovanje svojega 54. rojstnega dneva pospremil s sporočilom, da se bo upokojil in posvetil filantropiji. Dan pozneje pa pojasnil, da se bo iz podjetja poslovil čez 12 mesecev, da bi omogočil lažji prehod.

Ma namerava delo izvršnega direktorja opravljati do 55. leta starosti, v upravi pa bo ostal do leta 2020. Kot je v svojem pismu zaposlenim, strankam in vlagateljem navedel ustanovitelj Alibabe, ga bo na čelu družbe prihodnje leto zamenjal Daniel Džang. Da bi zagotovil tekoč prehod na novo vodstvo, Ma napoveduje tesno sodelovanje s svojim naslednikom.

Preden je Ma leta 1999 odprl spletno trgovino Alibaba, s katero je zaslužil več milijard dolarjev in s približno 40 milijard dolarjev vrednim premoženjem postal eden najbogatejših ljudi na svetu in po podatkih Bloomberga najbogatejši Kitajec, je bil učitelj angleščine. Kot je Ma še napisal v pismu zaposlenim, strankam in vlagateljem, se želi po upokojitvi znova vrniti v izobraževanje.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe

Jack Ma, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora Alibabe, je za svojega naslednika izbral Daniela Zhanga, ki je v podjetje prišel...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...

AVTO
Novice
Novice Nemčija: subvencije za zamenjavo starejših dizlov v najbolj prizadetih mestih 3

Tudi v Berlinu uvajajo prepoved za dizelska vozila na glavnih prometnicah. Ker to ni prvo mesto, nemška vlada pa želi, da bi bila...

FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 3

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...