Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zaradi populizma, trgovinskega protekcionizma in skrbi za nacionalno varnost nekatere države ustvarjajo svoje intranete, ločene z nacionalnimi mejami. Kakšne so lahko posledice?
(intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo (intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo Vlada naj nemudoma začne uresničevati obljubo, da bo izkoreninila prekarnost, poziva Črt Poglajen s skupino akademikov in predstavnikov družbenih gibanj, zbranih v Inštitutu za študije prekariata.
6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici 6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici Litija, glavne sestavine litij-ionskih baterij, potrebujemo vse več. Zakaj mu torej cena upada?
Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Jack Ma, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora Alibabe, je za svojega naslednika izbral Daniela Zhanga, ki je v podjetje prišel pred 11 leti. Kdo je in kaj ga čaka na vrhu enega največjih tehnoloških podjetij na svetu?

Slovenija je dobila 13. vlado

Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Slovenija je dobila 13. vlado
Tako kot nekdanja vlada Mira Cerarja tudi nova vlada premiera Marjana Šarca šteje 16 članov.

Državni zbor je prejšnji četrtek s 45 glasovi za in 36 glasovi proti podprl ministrsko ekipo najmlajšega pre­miera v zgodovini Slovenije, 40-letnega Marjana Šarca. Ta je po izvolitvi svoje manjšinske vlade dejal: »Ekipa, ki stoji za menoj, je zaupanja vredna. Združili smo izkušnje z nekaj zagnanosti, mogoče tudi naivnosti, ampak tako je prav.«

Nova vladna ekipa bo tako kot dosedanja štela 16 ministrov, dva bosta brez resorja. Po štirje ministri prihajajo iz kvote koalicijskih strank LMŠ in SMC, po trije so bili izvoljeni na predlog SD in SAB, dva pa so predlagali v Desusu.

Kdo so ministri v Šarčevi vladi? Vodenje ministrstva za notranje zadeve je prevzel Boštjan Poklukar (LMŠ), za zunanje zadeve Miro Cerar (SMC), za obrambo Karl Erjavec (Desus), za finance Andrej Bertoncelj (LMŠ), za pravosodje Andreja Katič (SD), za zdravje Samo Fakin (LMŠ), za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer (SMC), za javno upravo Rudi Medved (LMŠ), za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo (SD), ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo še naprej vodil Zdravko Počivalšek (SMC), vodenje ministrstva za okolje in prostor je prevzel Jure Leben (SMC), ministrstvo za infrastrukturo vodi Alenka Bratušek (SAB), za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec (Desus), za kulturo pa Dejan Prešiček (SD). Službo vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vodi Marko Bandelli (SAB), urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu pa Peter Jožef Česnik (SAB).

Marjan Šarec je po izvolitvi v državnem zboru izrazil veselje, da jim je uspelo sestaviti ministrsko ekipo. »Ne gre za to, da bi želeli sestavljati vlado za vsako ceno, kot so nam očitali, da se grebemo za oblast. Ne, vlado smo sestavili zato, ker nam je mar za to državo, ker vemo, kakšne so težave, ker vemo, da so pred nami tudi rešitve,« je poudaril.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Imamo vlado. Kdo je zmagovalec? 7

Zmagovalca izbora za vlado sta Alenka Bratušek in SD.

FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 2

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...