Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Z vzponom avtonomnih vozil bodo morale številne panoge, od avtomobilske do transportne in zavarovalništva, temeljito spremeniti svoje poslovne strategije. Kje bodo spremembe največje, katere nove storitve se bodo razvile in kako se bomo sposobni prilagoditi v Sloveniji?
Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Marjan Pipenbaher, projektant mostov, tudi pelješkega: Po krizi v gradbeništvu smo se preusmerili v tujino - od Izraela do Turčije, Alžirije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.
Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Robyn Denholm se je začela kaliti na bencinski črpalki svojih staršev, maja pa bo kot predsednica upravnega odbora prevzela aktivno vlogo pri vodenju Tesle. Na tem položaju, na katerem je zamenjala Elona Muska, jo čaka več zahtevnih nalog.
Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Jaka Verbič, rLoop: V zadnjih desetletjih ni bilo tehnologije, ki bi ljudem dala toliko misliti kot hyperloop. Nekaj podobnega je bilo v sedemdesetih letih, ko so bile cele generacije otrok in inženirjev navdušene nad vesoljskimi plovili.

Slovenija je dobila 13. vlado

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
vlada   dodaj
politika   dodaj
državni zbor dodaj
Marjan Šarec dodaj
Lista Marjana Šarca dodaj
 
Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Slovenija je dobila 13. vlado
Tako kot nekdanja vlada Mira Cerarja tudi nova vlada premiera Marjana Šarca šteje 16 članov.

Obveščaj me o novih člankih:  
vlada   dodaj
politika   dodaj
državni zbor dodaj
Marjan Šarec dodaj
Lista Marjana Šarca dodaj

Državni zbor je prejšnji četrtek s 45 glasovi za in 36 glasovi proti podprl ministrsko ekipo najmlajšega pre­miera v zgodovini Slovenije, 40-letnega Marjana Šarca. Ta je po izvolitvi svoje manjšinske vlade dejal: »Ekipa, ki stoji za menoj, je zaupanja vredna. Združili smo izkušnje z nekaj zagnanosti, mogoče tudi naivnosti, ampak tako je prav.«

Nova vladna ekipa bo tako kot dosedanja štela 16 ministrov, dva bosta brez resorja. Po štirje ministri prihajajo iz kvote koalicijskih strank LMŠ in SMC, po trije so bili izvoljeni na predlog SD in SAB, dva pa so predlagali v Desusu.

Kdo so ministri v Šarčevi vladi? Vodenje ministrstva za notranje zadeve je prevzel Boštjan Poklukar (LMŠ), za zunanje zadeve Miro Cerar (SMC), za obrambo Karl Erjavec (Desus), za finance Andrej Bertoncelj (LMŠ), za pravosodje Andreja Katič (SD), za zdravje Samo Fakin (LMŠ), za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer (SMC), za javno upravo Rudi Medved (LMŠ), za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo (SD), ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo še naprej vodil Zdravko Počivalšek (SMC), vodenje ministrstva za okolje in prostor je prevzel Jure Leben (SMC), ministrstvo za infrastrukturo vodi Alenka Bratušek (SAB), za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec (Desus), za kulturo pa Dejan Prešiček (SD). Službo vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vodi Marko Bandelli (SAB), urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu pa Peter Jožef Česnik (SAB).

Marjan Šarec je po izvolitvi v državnem zboru izrazil veselje, da jim je uspelo sestaviti ministrsko ekipo. »Ne gre za to, da bi želeli sestavljati vlado za vsako ceno, kot so nam očitali, da se grebemo za oblast. Ne, vlado smo sestavili zato, ker nam je mar za to državo, ker vemo, kakšne so težave, ker vemo, da so pred nami tudi rešitve,« je poudaril.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Imamo vlado. Kdo je zmagovalec? 7

Zmagovalca izbora za vlado sta Alenka Bratušek in SD.

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti

FINANCE
Članki
Članki Rast na evrskem območju v tretjem četrtletju šibkejša kot v drugem

Skromnejše podatke je Eurostat razkril tako na četrtletni kot medletni ravni; podatki po članicah bodo objavljeni pozneje

FINANCE
Članki
Članki Iz Italije prihajajo vesti, da finančni minister Tria grozi z odstopom 1

Jabolko spora je italijanski proračun, so si pa sicer vesti, ki o namerah ministra Trie prihajajo iz Italije, nasprotujoče