Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zaradi populizma, trgovinskega protekcionizma in skrbi za nacionalno varnost nekatere države ustvarjajo svoje intranete, ločene z nacionalnimi mejami. Kakšne so lahko posledice?
(intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo (intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo Vlada naj nemudoma začne uresničevati obljubo, da bo izkoreninila prekarnost, poziva Črt Poglajen s skupino akademikov in predstavnikov družbenih gibanj, zbranih v Inštitutu za študije prekariata.
6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici 6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici Litija, glavne sestavine litij-ionskih baterij, potrebujemo vse več. Zakaj mu torej cena upada?
Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Jack Ma, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora Alibabe, je za svojega naslednika izbral Daniela Zhanga, ki je v podjetje prišel pred 11 leti. Kdo je in kaj ga čaka na vrhu enega največjih tehnoloških podjetij na svetu?

AVK je United Group naložil prodajo 13 športnih programov

Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
AVK je United Group naložil prodajo 13 športnih programov
1.755 dni je za odločitev o nedovoljenem lastništvu športnih programov družbe United Group potrebovala agencija za varstvo konkurence; običajen čas sprejemanja takšnih odločitev je 85 dni.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi United Group, lastnici Telemacha in nesojenemu kupcu POP tv, Kanala A in spletne stani 24.com, naložila, da mora v šestih mesecih odprodati 13 športnih programov iz sheme Sport Klub. AVK je namreč ugotovil, da je lastništvo programov, ki jih je United Group kupil od družbe S. C. IKO Poland, v nasprotju s pravili konkurence, in se prepove.

AVK United nalaga, da iz skupine podjetij, kateri pripada, izloči vsa materialna in nematerialna sredstva (kapital, zaposlene, licence, pravice za prenos TV-vsebin na območju Republike Slovenije, pridobljene do dneva odsvojitve in ki so del ali so namenjeni uporabi v TV-programih Sport Kluba na ozemlju RS, upravna dovoljenja, pogodbe...), ki so potrebna za samostojno opravljanje dejavnosti izdajanja TV-programov Sport Kluba, in tako izločena sredstva pripravi za prodajo primernemu kupcu.

V United Group so zoper odločitev AVK že vložili pritožbo. »Prepričani smo, da odločitev AVK ne spoštuje osnovnih standardov predpisanih postopkov, je izjemno diskriminatorna in slaba za vse v Sloveniji, ki imajo radi šport. Sprožili smo potrebne pravne postopke za zadržanje odločitve ter vložili pritožbo zoper odločitev in zahtevo za nadomestilo zaradi povzročitve hude gospodarske škode,« v odzivu na odločbo AVK pravijo v United Group. In dodajajo, da je odločitev pozna, AVK je čakal pet let, odločitev je prišla po 1.755 dneh, običajen čas sprejemanja takšnih odločitev pri AVK pa je 85 dni. Opozarjajo tudi na ozko opredelitev trga – posebni plačljivi športni TV-programi v slovenskem jeziku. Vsak kupec teh športnih pravic je tako že po definiciji monopolist; celo Eurosport ne velja za konkurenco, čeprav je pridobil določene pravice izključno za območje Slovenije in tako očitno targetira slovensko občinstvo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...

FINANCE
Članki
Članki Rast slovenskega BDP v drugem četrtletju najskromnejša od konca leta 2016 4

Medtem ko je v prvem četrtletju Slovenija zaznala petodstotno gospodarsko rast, je bila v drugem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem...

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.