Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Bruselj zaradi nedovoljenega dogovarjanja preiskuje BMW, Daimler in VW

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
izpusti   dodaj
Evropska komisija dodaj
BMW dodaj
Daimler dodaj
Volkswagen dodaj
 
Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Bruselj zaradi nedovoljenega dogovarjanja preiskuje BMW, Daimler in VW
Bruselj proizvajalce avtomobilov preiskuje zaradi suma, da so ti na nedovoljen način sodelovali pri razvoju nadzornih sistemov, ki zmanjšujejo onesnaževanje, na primer izpuste dušikovih oksidov in prašnih delcev.

Obveščaj me o novih člankih:  
izpusti   dodaj
Evropska komisija dodaj
BMW dodaj
Daimler dodaj
Volkswagen dodaj

Evropska komisija je začela poglobljeno preiskavo, v kateri bo ugotavljala, ali so avtomobilski proizvajalci BMW, Daimler in Volkswagen na nedovoljen način sodelovali pri razvoju tehnologije za čistejše izpuste avtomobilov na bencinski in dizelski pogon.

Kot je v sporočilu za javnost poudarila evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager, komisija preiskuje, ali so se BMW, Daimler in Volkswagen odločili, da ne bodo tekmovali drug proti drugemu pri razvoju pomembnih sistemov za zmanjševanje škodljivih izpustov bencinskih in dizelskih osebnih avtomobilov in pri njihovem uvajanju na trg.

Komisija je predhodno preiskavo izvedla lani oktobra. Ker so se prvi sumi izkazali za utemeljene, se preiskava zdaj nadaljuje z naslednjo, poglobljeno fazo. V dogajanje naj bi bil vpleten »krog petih«, v katerega ob omenjenih štirih proizvajalcih sodi še Porsche, prav tako izpod okrilja koncerna Volkswagen.

Kako dolgo bo preiskava trajala, v komisiji ne želijo napovedovati. In ob tem poudarjajo, da sam obstoj preiskave še ne pomeni, da so avtomobilski proizvajalci res kršili zakonodajo.

Nova preiskava poteka tri leta zatem, ko je Volkswagen priznal, da je 11 milijonov dizelskih avtomobilov po vsem svetu opremil s programsko opremo za goljufanje na okoljskih testih. Tokrat sicer ne gre za goljufivo opremo, ampak za nadzorne sisteme, ki zmanjšujejo onesnaževanje, na primer izpuste dušikovih oksidov in prašnih delcev.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.