Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zaradi populizma, trgovinskega protekcionizma in skrbi za nacionalno varnost nekatere države ustvarjajo svoje intranete, ločene z nacionalnimi mejami. Kakšne so lahko posledice?
(intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo (intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo Vlada naj nemudoma začne uresničevati obljubo, da bo izkoreninila prekarnost, poziva Črt Poglajen s skupino akademikov in predstavnikov družbenih gibanj, zbranih v Inštitutu za študije prekariata.
6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici 6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici Litija, glavne sestavine litij-ionskih baterij, potrebujemo vse več. Zakaj mu torej cena upada?
Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Jack Ma, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora Alibabe, je za svojega naslednika izbral Daniela Zhanga, ki je v podjetje prišel pred 11 leti. Kdo je in kaj ga čaka na vrhu enega največjih tehnoloških podjetij na svetu?

Alta Invest prodana avstrijski BKS banki, Alta Skladi k Triglavu

Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Alta Invest prodana avstrijski BKS banki, Alta Skladi k Triglavu
30 milijonov evrov kupnine bodo po neuradnih podatkih dobili lastniki skupine Alta.

Borzno-finančna skupina Alta je po neuradnih podatkih prodana. Pogodbo o prodaji Alte Invest, borznoposredniškega dela skupine Alta, je podpisala avstrijska BKS banka, Alta Sklade pa bo kupila hčerinska družba Zavarovalnice TriglavTriglav Skladi.

Skupna vrednost transakcije po neuradnih informacijah znaša okoli 30 milijonov evrov. Alta je sicer največja borzno-finančna skupina na slovenskem kapitalskem trgu, ki se v zadnjih letih vse bolj konsolidira.

Skupina Alta je nastala leta 2009 z združitvijo treh ločenih BPH – Poteze, Publikuma in Medvešek Pušnika. S tem je nastala tedaj tretja največja borzna skupina po prometu, opravljenem na ljubljanski borzi. Odtlej se je Alta še povečala – v krizi je kupovala tudi dejavnosti (stranke) borznega posredovanja Banke Koper, Argonosa, Gorenjske banke, Unicredit banke in Addiko Bank ter vzajemnih skladov Krone Senior in Alpna Invest. S tem je po prometu postala daleč največja finančna skupina na ljubljanski borzi.

Kupnino si bodo razdelili štirje lastniki skupine. V njej ima 54,12-odstotni delež družba Publikum Holding, katere lastnika sta Zvone Taljat in Dean Čendak, 30,4-odstotni delež ima družba Glen, v kateri je največji, četrtinski družbenik Bojan Papič (družbe se verjetno spomnite kot nekdanje menedžerske lastniške družbe pohištvenega trgovca Lesnina), 15,48-odstotni delež pa ima Gaznafta Investments, ki je v lasti Iva Pušnika.

Banka BKS se je pred kratkim – postopek je še v teku – dogovorila za nakup dejavnosti borznega posredovanja Gorenjske borznoposredniške družbe (GBD). S tem bo nastala druga največja BPH pri nas.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Alta Invest prodana BKS, Alta Skladi do konca tedna Triglavu

Lastniki skupine, Dean Čendak, Zvone Taljat, Ivo Pušnik in Bojan Papič, bodo po neuradnih podatkih dobili okoli 30 milijonov evrov

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

AVTO
Novice
Novice Nemčija: subvencije za zamenjavo starejših dizlov v najbolj prizadetih mestih 2

Tudi v Berlinu uvajajo prepoved za dizelska vozila na glavnih prometnicah. Ker to ni prvo mesto, nemška vlada pa želi, da bi bila...

FINANCE
Članki
Članki Kako je v drugem četrtletju rasel slovenski BDP, izvemo danes

V članicah EU, za katere so že znani podatki, se je rast BDP v drugem četrtletju v primerjavi s prvim večinoma umirila; podobno...

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti