Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Računalniški grosist DISS kmalu pod švicarskega velikana ALSO

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
trgovina   dodaj
Marand dodaj
PCX Invest dodaj
SRC dodaj
 
Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Računalniški grosist DISS kmalu pod švicarskega velikana ALSO
10 milijonov evrov naj bi švicarski ALSO po neuradnih podatkih ponujal za slovenskega računalniškega veletrgovca DISS. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
trgovina   dodaj
Marand dodaj
PCX Invest dodaj
SRC dodaj

Velikan na področju informacijskih in tehnoloških rešitev ter njihove distribucije, švicarski ALSO v lasti nemške skupine Droege, je sklenil dogovor s slovenskimi lastniki distribucijske družbe DISS za prevzem tega podjetja in njegovih dveh podružnic VAD in Maramis.

Cena posla, ki bo končan čez nekaj mesecev, ko bodo znani letošnji rezultati družbe DISS in ko bo dala zeleno luč agencija za trg vrednostnih papirjev, ostaja skrivnost. Neuradno gre za štiri- do petkratnik EBITDA, torej več kot deset milijonov evrov.

Največji lastnik družbe DISS, ki je lani ustvarila 77 milijonov evrov prihodkov in 2,1 milijona evrov čistega dobička, je s 44 odstotki Marand, kjer posla podrobno ne komentirajo. Drugi solastniki so v manjših deležih tudi domača podjetja s področja informacijske tehnologije (PCX Invest, Paktor, Vieste, SRC).

DISS, ki je bil ustanovljen leta 1998, je eden vodilnih slovenskih distributerjev programske in tehnološke opreme dobaviteljev, kot sta HP in Hewlett Packard Enterprise, s sedežem v Ljubljani. V okviru transakcije bo ALSO prevzel tudi podružnici podjetja DISS: VAD, specializiranega distributerja informacijskih tehnologij in programske opreme podjetja Dell EMC, in Marmis, distributerja programske opreme IBM za nadzor poslovne varnosti in poslovnih procesov v srednjih in velikih organizacijah.

ALSO Holding s sedežem v Emmnu v Švici ponuja celo verigo storitev kupcem na veliko, torej tudi drugim distributerjem. Poleg IT-rešitev še finančno svetovanje in logistiko. Ponuja tudi indivi­dualne pakete, njihov portfelj pa obsega več kot 250 tisoč izdelkov 525 prodajalcev. Skupina ima več kot štiri tisoč zaposlenih po Evropi, njihova lanska čista prodaja je znašala 8,9 milijarde evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TOP JOB
Delavci
Delavci V teh IKT-podjetjih zaslužijo največ

Katera I(K)T-podjetja bodo letos še zaposlovala in na kolikšno plačilo lahko računate

FINANCE
Članki
Članki Rast slovenskega BDP v drugem četrtletju najskromnejša od konca leta 2016 4

Medtem ko je v prvem četrtletju Slovenija zaznala petodstotno gospodarsko rast, je bila v drugem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem...

FINANCE
Članki
Članki BS opozarja: Obseg potrošniških posojil se je silovito povečal. Kaj se dogaja? 11

Česa ne bi smeli spregledati v priporočilih, ki jih je Banka Slovenije (BS) namenila tako bankam kot strankam in s katerimi ene in druge...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

FINANCE
Je Trumpu uspelo zagnati rast z nižjimi davki ali jo poganja z dolgom? 6

To je vprašanje, ki se pojavlja ob svežih številkah o velikosti ameriškega proračunskega primanjkljaja, letošnjih projekcij...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.