Od banan do nepremičnin in odpadkov: kaj je v ozadju vzpona Izeta Rastoderja in kaj vse je še pred njim Od banan do nepremičnin in odpadkov: kaj je v ozadju vzpona Izeta Rastoderja in kaj vse je še pred njim Rastoder je preživel udarec sesutja Agorkokorja v letu 2016 in že lani je njegov posel z bananami spet začel pospešeno rasti. Zadnja leta verižno kupuje nasedle nepremičninske projekte, zdaj pa je pred njim vstop v nov posel predelave odpadkov z nakupom mariborske družbe Gorenje Surovina.
Startupovci na vratih: kdo se lahko zavihti med 100 najbogatejših? Startupovci na vratih: kdo se lahko zavihti med 100 najbogatejših? Svetovne izkušnje kažejo, da so ustanovitelji tehnoloških start-upov najboljši kandidati za hiter vstop na lestvice najbogatejših. Kdo se po ustanoviteljih Outfita7, Bitstampa in Celtre bliža naši stotniji?
Direktor, ki je izplačal lastnike in iz treh naredil 25 milijonov Direktor, ki je izplačal lastnike in iz treh naredil 25 milijonov Marjan Pogačnik iskreno o svojem netipičnem menedžerskem odkupu, ko se je pred desetimi leti moral odločiti: zapustiti Iskro Mehanizme, ki so jo med seboj sprti lastniki spravili skoraj na kant, ali pa zastaviti vse svoje premoženje in večji del lastnikov izplačati. Odločil se je tvegati.
Orožar, ki hoče biti tudi letalec in pridelovalec kaviarja Orožar, ki hoče biti tudi letalec in pridelovalec kaviarja Kako se je zgodilo, da je Ivan Kralj, kmečki sin, naredil tovarno orožja, in kakšne nove podjetniške ideje snuje zdaj, ko je podjetje prodal češkemu skladu.

Salus oddal zavezujočo ponudbo za prevzem Farmadenta

 

Več iz teme.

Spremljajte izbrani pojem:  
 
Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Salus oddal zavezujočo ponudbo za prevzem Farmadenta
Če bo Salusu prevzem Farmadenta uspel, bo krepko prehitel Kemofarmacijo in postal največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji.

Več iz teme:  

Trenutno drugi največji veletrgovec z zdravili Salus Veletrgovina je oddal zavezujočo ponudbo za nakup 91,5-odstotnega deleža mariborskega veletrgovca z zdravili Farmadent. Ponujenega zneska niso razkrili.

Ponudbo so oddali po opravljenem skrbnem pregledu Farmadenta in hčerinske družbe (gre za novogoriški Gopharm). Kot pojasnjujejo v Salusu, je morebiten prevzem družbe Farmadent in njene hčerinske družbe skladen z njihovo razvojno strategijo, ki predvideva širitev dejavnosti v regijah, v katerih še niso prisotni v želenem obsegu.

Farmadent je bil lani tretji največji veletrgovec z zdravili z 98 milijoni evrov prihodkov in 1,6 milijona evrov dobička, njegova hčerinska družba Gopharm pa je imela 22 milijonov evrov prihodkov in slabih 400 tisoč evrov dobička.

Farmadent prodajajo tri občine – mestna občina Maribor, Duplek in Hoče - Slivnica. Pred tem je bil v lasti javnega zavoda Lekarne Maribor, a ga je ta prenesel na občine, ki ga prodajajo že leto dni. To je posledica novega zakona o lekarniški dejavnosti, ki prepoveduje vertikalno integracijo v lekarništvu. To pomeni, da lekarna po prehodnem obdobju, ki se izteče konec leta 2019, ne bo smela ustanoviti, voditi, imeti v lasti ali nadzirati veletrgovca z zdravili, in sicer tako neposredno kot posredno prek povezanih oseb. Ker so občine ustanoviteljice Lekarn Maribor, torej ne smejo biti hkrati tudi lastnice Farmadenta.

Salus je pred kratkim že prevzel družbo Sanolabor, še enega trgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki, potem ko je maja kupil 58-odstotni delež za 10,3 milijona evrov. S tem se je družba po letnih prihodkih že zelo približala do zdaj vodilni Kemofarmaciji, medtem ko bi z morebitnim nakupom Farmadenta z naskokom postala največji veletrgovec z zdravili v državi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Salus se krepi, po prevzemu Sanolaborja oddal še zavezujočo ponudbo za Farmadent 9

Če mu uspe, bo krepko prehitel Kemofarmacijo in postal največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji

FINANCE
Članki
Članki Kako je v drugem četrtletju rasel slovenski BDP, izvemo danes

V članicah EU, za katere so že znani podatki, se je rast BDP v drugem četrtletju v primerjavi s prvim večinoma umirila; podobno...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 2

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...