Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Salus oddal zavezujočo ponudbo za prevzem Farmadenta

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Salus dodaj
Farmadent dodaj
Gopharm dodaj
Sanolabor dodaj
 
Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Salus oddal zavezujočo ponudbo za prevzem Farmadenta
Če bo Salusu prevzem Farmadenta uspel, bo krepko prehitel Kemofarmacijo in postal največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Salus dodaj
Farmadent dodaj
Gopharm dodaj
Sanolabor dodaj

Trenutno drugi največji veletrgovec z zdravili Salus Veletrgovina je oddal zavezujočo ponudbo za nakup 91,5-odstotnega deleža mariborskega veletrgovca z zdravili Farmadent. Ponujenega zneska niso razkrili.

Ponudbo so oddali po opravljenem skrbnem pregledu Farmadenta in hčerinske družbe (gre za novogoriški Gopharm). Kot pojasnjujejo v Salusu, je morebiten prevzem družbe Farmadent in njene hčerinske družbe skladen z njihovo razvojno strategijo, ki predvideva širitev dejavnosti v regijah, v katerih še niso prisotni v želenem obsegu.

Farmadent je bil lani tretji največji veletrgovec z zdravili z 98 milijoni evrov prihodkov in 1,6 milijona evrov dobička, njegova hčerinska družba Gopharm pa je imela 22 milijonov evrov prihodkov in slabih 400 tisoč evrov dobička.

Farmadent prodajajo tri občine – mestna občina Maribor, Duplek in Hoče - Slivnica. Pred tem je bil v lasti javnega zavoda Lekarne Maribor, a ga je ta prenesel na občine, ki ga prodajajo že leto dni. To je posledica novega zakona o lekarniški dejavnosti, ki prepoveduje vertikalno integracijo v lekarništvu. To pomeni, da lekarna po prehodnem obdobju, ki se izteče konec leta 2019, ne bo smela ustanoviti, voditi, imeti v lasti ali nadzirati veletrgovca z zdravili, in sicer tako neposredno kot posredno prek povezanih oseb. Ker so občine ustanoviteljice Lekarn Maribor, torej ne smejo biti hkrati tudi lastnice Farmadenta.

Salus je pred kratkim že prevzel družbo Sanolabor, še enega trgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki, potem ko je maja kupil 58-odstotni delež za 10,3 milijona evrov. S tem se je družba po letnih prihodkih že zelo približala do zdaj vodilni Kemofarmaciji, medtem ko bi z morebitnim nakupom Farmadenta z naskokom postala največji veletrgovec z zdravili v državi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.