Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Salus oddal zavezujočo ponudbo za prevzem Farmadenta

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Salus dodaj
Farmadent dodaj
Gopharm dodaj
Sanolabor dodaj
 
Čas branja: 1 min
20.09.2018  21:00
Salus oddal zavezujočo ponudbo za prevzem Farmadenta
Če bo Salusu prevzem Farmadenta uspel, bo krepko prehitel Kemofarmacijo in postal največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Salus dodaj
Farmadent dodaj
Gopharm dodaj
Sanolabor dodaj

Trenutno drugi največji veletrgovec z zdravili Salus Veletrgovina je oddal zavezujočo ponudbo za nakup 91,5-odstotnega deleža mariborskega veletrgovca z zdravili Farmadent. Ponujenega zneska niso razkrili.

Ponudbo so oddali po opravljenem skrbnem pregledu Farmadenta in hčerinske družbe (gre za novogoriški Gopharm). Kot pojasnjujejo v Salusu, je morebiten prevzem družbe Farmadent in njene hčerinske družbe skladen z njihovo razvojno strategijo, ki predvideva širitev dejavnosti v regijah, v katerih še niso prisotni v želenem obsegu.

Farmadent je bil lani tretji največji veletrgovec z zdravili z 98 milijoni evrov prihodkov in 1,6 milijona evrov dobička, njegova hčerinska družba Gopharm pa je imela 22 milijonov evrov prihodkov in slabih 400 tisoč evrov dobička.

Farmadent prodajajo tri občine – mestna občina Maribor, Duplek in Hoče - Slivnica. Pred tem je bil v lasti javnega zavoda Lekarne Maribor, a ga je ta prenesel na občine, ki ga prodajajo že leto dni. To je posledica novega zakona o lekarniški dejavnosti, ki prepoveduje vertikalno integracijo v lekarništvu. To pomeni, da lekarna po prehodnem obdobju, ki se izteče konec leta 2019, ne bo smela ustanoviti, voditi, imeti v lasti ali nadzirati veletrgovca z zdravili, in sicer tako neposredno kot posredno prek povezanih oseb. Ker so občine ustanoviteljice Lekarn Maribor, torej ne smejo biti hkrati tudi lastnice Farmadenta.

Salus je pred kratkim že prevzel družbo Sanolabor, še enega trgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki, potem ko je maja kupil 58-odstotni delež za 10,3 milijona evrov. S tem se je družba po letnih prihodkih že zelo približala do zdaj vodilni Kemofarmaciji, medtem ko bi z morebitnim nakupom Farmadenta z naskokom postala največji veletrgovec z zdravili v državi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Salus se krepi, po prevzemu Sanolaborja oddal še zavezujočo ponudbo za Farmadent 9

Če mu uspe, bo krepko prehitel Kemofarmacijo in postal največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji

AVTO
Posel
Posel Avtomobilski trg v EU: kje je prodaja rasla, kje upadla in kako se zdaj godi dizlu

Od lanskega do letošnjega tretjega četrtletja se je delež osebnih avtomobilov na dizelski pogon med vsemi novoprodanimi v EU zmanjšal...

FINANCE
Članki
Članki Kmalu bo odklenkalo tudi visokim cenam za mednarodne klice znotraj EU 40

Že več kot eno leto pri telefoniranju med mobilnim gostovanjem v EU ni več treba razmišljati o dodatnih pribitkih, ker lahko iz drugih...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.