Manager

Klet Marqués de Riscal: drzni vinarsko-arhitekturni eksperiment

V pokrajini La Rioja na severu Španije že od rimskih časov pridelujejo najboljše špansko rdeče vino. V uradnih dokumentih je zapisano, da so prvo vino pridelali leta 1102 in ga začeli prodajati po evropskih deželah. Ena najbolj markantnih vinskih kleti na tem območju je Marqués de Riscal, tako po vinih kot po svoji arhitekturi.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

11.10.2018 21:00
Čas branja: 4 min
Klet Marqués de Riscal: drzni vinarsko-arhitekturni eksperiment
Vinsko klet Marqués de Riscal je oblikoval Frank O. Gehry, ki se je leta 1997 proslavil z gradnjo Guggenheimovega muzeja v Bilbau. Pri načrtovanju je ostal zvest svoji preverjeni formuli – titanu, le da si ga je za kultno špansko vinsko znamko zamislil v treh barvah.

V nadaljevanju:

Trgovanje z vinom je postalo posebno živahno po letu 1863, ko je vinska uš v francoskih vinogradih močno oklestila letino slovitega bordojca in so vodilno vlogo v pridelavi vina prevzeli Španci....

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Manager
Na Ptuju počiva najstarejše zabeleženo slovensko vino
Manager
ManagerVanja Alič Na Ptuju počiva najstarejše zabeleženo slovensko vino 6

V Ptujski kleti pridelajo okrog milijon litrov vina na leto, daleč največ še vedno prodajo znamenitega haložana, lahko pa se pohvalijo tudi z najbolj zanimivim arhivom pod slovensko zemljo – v njem hranijo tudi zlato trto letnika 1917.

FINANCE
Manager
Mlajše generacije vinoljubov so vse bolj zahtevne
Manager
ManagerVanja Alič Mlajše generacije vinoljubov so vse bolj zahtevne

V Mostah pri Komendi smo obiskali družino Koželj, ki že dobrih 25 let upravlja istoimensko Hišo dobrih vin – največje družinsko podjetje za prodajo vina v Sloveniji.

AGROBIZ
Novice
Vinarji se povezujejo za promocijo vin z izbranih leg vipavskih vinogradov
Agrobiznis
NoviceRedakcija Agrobiznisa Vinarji se povezujejo za promocijo vin z izbranih leg vipavskih vinogradov 2

Petnajst vinarjev se je povezalo v konzorcij, pod skupno znamko »Vipavska dolina – Izbrano« pa so v enem letu ponudili že 14 različnih vin

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

AGROBIZ
Novice
Tako zadružne vinske kleti konkurirajo na domačem in svetovnem trgu
Agrobiznis
NoviceRedakcija Agrobiznisa Tako zadružne vinske kleti konkurirajo na domačem in svetovnem trgu

Spoznajte pet zadružnih kleti, ki skupaj povezujejo 860 vinogradniških družin, obdelujejo 1.400 hektarjev vinogradov in pridelajo 10 milijonov litrov vina na leto

FINANCE
Manager
Nova realnost Prinčičeve sili k povečanju pridelave dražjih vin
Manager
ManagerVanja Alič Nova realnost Prinčičeve sili k povečanju pridelave dražjih vin 1

Pri Prinčičevih v Kozani se dogajajo spremembe – pred koronakrizo so dali na trg prvi dve macerirani beli vini, letos pa bodo prvič pridelali vino iz medvrstne sorte merlot kanthus, ki je bolj tolerantna za nekatere bolezni.

Moje finance
Nakup
Razcvet vinskih klubov: ko vam tuji in slovenski poznavalci dostavijo najboljša vina do vrat
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej Razcvet vinskih klubov: ko vam tuji in slovenski poznavalci dostavijo najboljša vina do vrat

Navadno so malce toplejši meseci čas, ko se po vinogradniških deželah »razcvetijo« prazniki in festivali, povezani z vinom in lokalno gastronomijo. Ker imamo Slovenci radi izvrstna vina, smo preverili, kako lahko kljub omejitvam uživamo in raziskujemo žlahtno kapljico.