Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Z vzponom avtonomnih vozil bodo morale številne panoge, od avtomobilske do transportne in zavarovalništva, temeljito spremeniti svoje poslovne strategije. Kje bodo spremembe največje, katere nove storitve se bodo razvile in kako se bomo sposobni prilagoditi v Sloveniji?
Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Marjan Pipenbaher, projektant mostov, tudi pelješkega: Po krizi v gradbeništvu smo se preusmerili v tujino - od Izraela do Turčije, Alžirije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.
Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Robyn Denholm se je začela kaliti na bencinski črpalki svojih staršev, maja pa bo kot predsednica upravnega odbora prevzela aktivno vlogo pri vodenju Tesle. Na tem položaju, na katerem je zamenjala Elona Muska, jo čaka več zahtevnih nalog.
Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Jaka Verbič, rLoop: V zadnjih desetletjih ni bilo tehnologije, ki bi ljudem dala toliko misliti kot hyperloop. Nekaj podobnega je bilo v sedemdesetih letih, ko so bile cele generacije otrok in inženirjev navdušene nad vesoljskimi plovili.
Komentar

Državni oglaševalci, pazite: ne Šarec, MI vas gledamo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
komentar   dodaj
mnenje   dodaj
oglaševanje   dodaj
Jože Biščak dodaj
Demokracija dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.12.2018  21:00

Obveščaj me o novih člankih:  
komentar   dodaj
mnenje   dodaj
oglaševanje   dodaj
Jože Biščak dodaj
Demokracija dodaj

Pred tednom sta bili v enem od dnevnikov na strani kronike dve zgodbi s sodišč, ena o Slovencu, ena o Eritrejcu. Izpustimo podrobnosti, na podlagi obtožb (Eritrejca so tudi že obsodili) si ne z enim ne z drugim ne bi želeli bližnjega srečanja.

Zlahka si predstavljam, da bi na primer urednik Demokracije Jože Biščak na podlagi prebranega sklenil, da so vsi Eritrejci, če ne celo vsi Afričani, vsekakor pa vsi migranti, kriminalci. Podobno kot je Demokracija poleti na naslovnici naslikala in napisala, da z migranti prihaja v Slovenijo kultura posilstev. Študentje Oliverja Vodeba, strokovnjaka za odgovorno oglaševanje, ki predava na univerzi v Melbournu, so jo brez dvoma prepoznali kot sovražni govor. Pri nas je videti, kot da je za tako presojo potrebna cela znanost. Ali res?

Če bi, na primer, na podlagi tovrstnih zapisov v Demokraciji in sorodnih medijih časnik v kaki tuji državi napisal, da smo Slovenci po naravi grobi nacionalisti in rasisti, bi ga moralo njihovo tožilstvo, če je kaj vredno, preganjati, če ga ne bi, pa bi moral naš zunanji minister vložiti vsaj protestno noto. Sama bi se vsekakor počutila razžaljeno.

Žal pa je res, da verbalno napadalni nacionalizem tudi v Sloveniji ni več osamljen pojav. Je nalezljivejši od običajnega kriminala, k čemur močno prispeva tudi to, da ga nihče zares ne preganja. Iz zgodovine pa vemo, da verbalno nasilje lahko pripelje tudi do množičnega fizičnega nasilja.

Pojdimo zdaj k inkriminiranemu pozivu Šarca državnim podjetjem, naj razmislijo o oglaševanju v medijih, ki širijo sovražni govor. Drži, ta pojem bi utegnil kdo močno razširiti in tudi to ne bi bilo prvič v zgodovini. A ne pozabimo, državnim podjetjem so pod mizo ukazovali že mnogi politiki, Šarec pa je nastopil javno in pri tem ni nikogar imenoval in nikomur nič ukazal. Še več, o tem, kar je izrekel, bi morala že brez njegovega poziva razmišljati podjetja sama, in to ne samo državna. Če ne v dobro družbe, v svoje dobro. Kajti porabniki jih gledamo.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Računsko sodišče EU ima več pomislekov o učinkih Junckerjevega naložbenega sklada

Računsko sodišče EU priznava, da je evropski sklad za strateške naložbe EFSI, ki se ga je prijel naziv Junckerjev sklad, zagotovil...

FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo 4

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...

FINANCE
Članki
Članki Britanski poslanci v torek o brexitu. Kaj je pri tem pomembno za Slovenijo?

Negotovost v zvezi z britanskim izstopom iz EU (brexitom) je velika že, če bi se ta zgodil z dogovorom. Še povečala pa se je pred...