Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

(intervju) Začel v lopi v Silicijevi dolini, zdaj iz Ljubljane v svoji niši obvladuje svet

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
intervju   dodaj
Silicijeva dolina   dodaj
podjetja   dodaj
tehnologija   dodaj
znanost   dodaj
 
Čas branja: 9 min
31.01.2019  10:00  Dopolnjeno: 31.01.2019 10:18
Ameriški znanstvenik in lastnik ljubljanskega Aerosola Tony Hansen o tem, zakaj je ustanovil podjetje v Ljubljani, o podnebnih spremembah in napornih začetkih proizvodnje merilnikov črnega ogljika, ki so danes tudi na Googlovih vozilih.
(intervju) Začel v lopi v Silicijevi dolini, zdaj iz Ljubljane v svoji niši obvladuje svet
Ko sem sredi osemdesetih let razvil metodologijo za merjenje črnega ogljika, nihče ni verjel, da ti zloglasni delci sploh obstajajo ali da so pomembni. Zelo pomemben ameriški profesor mi je takrat zabrusil v obraz, da s svojimi meritvami le zapravljam čas.

V nadaljevanju:

  • Kako je ameriški znanstvenik "zašel" v Slovenijo?
  • Kako je umik ZDA iz pariškega podnebnega sporazuma vplival na posel Aerosola?
  • Kakšne so razlike med ZDA in Evropo pri razpravi o črnem ogljiku?
  • Zakaj se tudi podjetja vse bolj zanimajo za merilnike črnega ogljika?
  • Kako ameriški podjetnik vidi poslovno okolje v Sloveniji?
Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Braintree

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

FINANCE
Članki
Članki Premierka Mayeva: Potrebujemo še malo več časa 14

Britanska premierka pravi, da potrebuje nekaj dodatnega časa za pogajanja z Evropsko unijo, in poziva, da je treba ohraniti mirne živce