Manager
Komentar

Kako so nas opeharili v Zagrebu in smo na pravico čakali kar 12 let

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
24.05.2019 07:44
Čas branja: 3 min

V nadaljevanju:

V Sloveniji smo pogosto kritični do pravosodnega sistema. Da sodni postopki trajajo predolgo, da se z njimi zavlačuje, da sodstvo ni neodvisno. Verjamem, da ti očitki temeljijo na slabih...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

avtor1
Miha Žerko

Miha Žerko je predsednik uprave podjetja SRC.
FINANCE
Živo blato pravne države
Finance
Matej Avbelj Živo blato pravne države 15

Redna sodišča ne le stagnirajo, ampak na ključnih področjih za ljudi, posel in državo lahko spremljamo celo trend nazadovanja. Ustavno sodišče pa se vse bolj in vse bolj odkrito spreminja v politično bojno polje.

FINANCE
Sodstvo med mafijo in svetniki
Finance
Matej Avbelj Sodstvo med mafijo in svetniki 8

Sodnikov ne moremo zaviti v celofan. Kdor tako misli, ni za sodnika, pa tudi za tožilca ne. Pri čemer pa ne smemo pozabiti niti na to, da sodniško neodvisnost lahko grobo krši tudi sodstvo samo.

FINANCE
Usodo bančnih izbrisancev - usodo odškodninske odgovornosti BS pri sanaciji bank - slovensko ustavno sodišče daje v roke Sodišču EU
Finance
Simona Toplak Usodo bančnih izbrisancev - usodo odškodninske odgovornosti BS pri sanaciji bank - slovensko ustavno sodišče daje v roke Sodišču EU 7

Špekuliramo: kaj vse pomeni neodvisnost centralnih bank in kako široko se na neodvisnost sklicuje tudi BS, gre počasi na živce. Iz obrazložitve ustavnega sodišča razberemo: slovensko ustavno sodišče neodvisnost centralne banke razume pomembno ožje kot sama centralna banka. Če Sodišče EU odloči, da je odškodninska odgovornost centralne banke v skladu s Pogodbo o delovanju EU in Protokolom prepovedana, potem tega ne bo.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
To nas mora zelo skrbeti
Finance
Matej Avbelj To nas mora zelo skrbeti 13

Če se uveljavi praksa nacionalnih, in to najvišjih ustavnih sodišč, v skladu s katero ta ne bodo več spoštovala sodb Sodišča EU in primarnosti prava Unije, je z Unijo kot pravno skupnostjo konec. Če je konec z Unijo kot pravno skupnostjo, pa je to tudi začetek konca Unije kot ekonomske skupnosti.

FINANCE
Manager
(intervju) V epidemiji so ženske veliko bolj prizadete kot moški
Manager
ManagerBojana Humar (intervju) V epidemiji so ženske veliko bolj prizadete kot moški 3

V Italiji so ženske pred epidemijo opravile dvakrat toliko neplačanega dela kot moški, na Japonskem skoraj petkrat toliko. Med zaprtjem zaradi epidemije je zdaj razlika med spoloma tudi dodatnih 50 odstotkov večja. Prav zaradi tega je ženskam težje obdržati službo, opozarja Veronika Fikfak z univerze v Köbenhavnu.

FINANCE
Manager
O razlikah med ženskim in moškim odločanjem na Evropskem sodišču za človekove pravice
Manager
ManagerVeronika Fikfak O razlikah med ženskim in moškim odločanjem na Evropskem sodišču za človekove pravice 3

Medtem ko sodnice govorijo o posamezniku in njegovem trpljenju, sodnike bolj skrbita delovanje sistema in vprašanje izvajanja odločitev.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.