(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava 100 let po priključitvi še vedno lovi Slovenijo za rep Lendava 100 let po priključitvi še vedno lovi Slovenijo za rep Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Kako je Huaweieva pamet Američanom zrasla čez glavo

Čas branja: 7 min
30.05.2019  17:31  Dopolnjeno: 30.05.2019 21:00
Kitajski koncern Huawei hoče postati največje tehnološko podjetje na svetu. Kaj poganja njegovo eksplozivno rast, ki ZDA navdaja s strahom pred svetovno prevlado Kitajske v telekomunikacijah – in morda tehnološko prevlado nasploh?
Kako je Huaweieva pamet Američanom zrasla čez glavo
Ustanovitelj Ren Džengfej ima samo 1,14 odstotka Huaweia, med delničarji je več kot polovica zaposlenih. Ameriški kritiki pravijo, da je to le krinka za državno lastništvo. Renu bolj naklonjeni pa med dejavniki rasti, ki ga utegne med tehnološkimi podjetji privesti na vrh sveta, poudarjajo njegove sposobnosti vodenja ter velikanska vlaganja v raziskave in razvoj.
Foto: Qilai Shen/Bloomberg

V nadaljevanju:

  • Kako je rasel Huawei v zadnjih letih?
  • Kako velik je trenutno v primerjavi z Microsoftom in na katerem mestu je med svetovnimi tehnološkimi družbami?
  • Kdo je Ren Džengfej in kako je ustanovil Huawei?
  • Koliko je Huaweiu pomagala kitajska država, koliko pa lastna pamet?
Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Braintree

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
MANAGER
Manager
Manager Kaj je v ozadju bitke zahoda proti Huaweiu 4

Huawei je vodilni na svetu na področju telekomunikacijske infrastrukture. Zaradi suma vohunjenja prek naslednje generacije mobilnih...

TRANS-LOG
Novice
Novice Bruselj Sloveniji: Vaša odvisnost od cestnega prometa je težava 5

V prihodnjem evropskem proračunu 2021–2027 Bruselj Sloveniji priporoča, naj se več ukvarja z naložbami v železnice in s trajnostnim...

FINANCE
Članki
Članki ECB sporoča: Rekordno nizke bodo obrestne mere še vsaj do konca prvega polletja 2020, ne le do konca leta 2019 1

Ob tem ključnem podatku so iz ECB sporočili tudi, po kakšni obrestni meri bodo posojali denar bankam v novem krogu poceni posojil TLTRO...