Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Kako je Huaweieva pamet Američanom zrasla čez glavo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Kitajska   dodaj
tehnologija   dodaj
nove tehnologije   dodaj
trgovinska vojna   dodaj
telekomunikacije   dodaj
 
Čas branja: 7 min
30.05.2019  17:31  Dopolnjeno: 30.05.2019 21:00
Kitajski koncern Huawei hoče postati največje tehnološko podjetje na svetu. Kaj poganja njegovo eksplozivno rast, ki ZDA navdaja s strahom pred svetovno prevlado Kitajske v telekomunikacijah – in morda tehnološko prevlado nasploh?
Kako je Huaweieva pamet Američanom zrasla čez glavo
Ustanovitelj Ren Džengfej ima samo 1,14 odstotka Huaweia, med delničarji je več kot polovica zaposlenih. Ameriški kritiki pravijo, da je to le krinka za državno lastništvo. Renu bolj naklonjeni pa med dejavniki rasti, ki ga utegne med tehnološkimi podjetji privesti na vrh sveta, poudarjajo njegove sposobnosti vodenja ter velikanska vlaganja v raziskave in razvoj.
Foto: Qilai Shen/Bloomberg

V nadaljevanju:

  • Kako je rasel Huawei v zadnjih letih?
  • Kako velik je trenutno v primerjavi z Microsoftom in na katerem mestu je med svetovnimi tehnološkimi družbami?
  • Kdo je Ren Džengfej in kako je ustanovil Huawei?
  • Koliko je Huaweiu pomagala kitajska država, koliko pa lastna pamet?
Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Braintree

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
MANAGER
Manager
Manager Kaj je v ozadju bitke zahoda proti Huaweiu 4

Huawei je vodilni na svetu na področju telekomunikacijske infrastrukture. Zaradi suma vohunjenja prek naslednje generacije mobilnih...

FINANCE
Članki
Članki Takoj po izvolitvi evropskega parlamenta bo sledil boj za top položaje v ustanovah EU 1

Junija je pričakovati zabeljeno kadrovsko razpravo o tem, kdo naj zasede vodilne položaje v štirih evropskih ustanovah.

FINANCE
Članki
Članki Več demokracije, ne kakistokracije

Evropske volitve štejejo, ker izbiramo ljudi, ki bodo soodločali o zakonodaji, ki je temelj za večinski del nacionalnih predpisov.