Manager

Pravnica, ki otroke uči skozi igranje vlog

Učenje skozi igro pri otroku spodbuja prisotnost, ne le z mislimi, ampak s celim telesom, postane izkušnja, ki si jo zapomni, pravi Valentina Korbar, mlada pravnica z bogatimi izkušnjami v gledališki pedagogiki.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

22.08.2019 13:13
Čas branja: 4 min
Pravnica, ki otroke uči skozi igranje vlog
Pri tehniki gledališke pedagogike učitelj ni več v vlogi tistega, ki ve in zna, vsi drugi pa nevedni čakajo, da jih razsvetli, ampak le vodi proces, ki temelji na spraševanju, pa tudi na spreminjanju izkušenj in vedenja, ki jih otroci že imajo, pravi Valentina Korbar, ki se z gledališko pedagogiko ukvarja že od srednje šole; na sliki ob plakatu učiteljice z idealnimi lastnostmi, kot so jih določili otroci. Foto: Gorazd Suhadolnik Foto: Gorazd Suhadolnik

V nadaljevanju:

Valentina Korbar je že kot otrok v svojem naivnem razumevanju pravičnosti razmišljala o študiju prava. Pozneje, pri konkretnem odločanju za študij, se je bolj nagibala k pedagoškemu poklicu....

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

  • Moje finance
    Razno
    Kako postati (finančno) odgovoren starš?
    Moje finance
    RaznoMaja Virant Kako postati (finančno) odgovoren starš?

    Otroci so naša prihodnost in upanje za boljši svet. Se pa ob vseh prijetnih rečeh ne gre slepiti ‒ vzgoja otrok tudi nekaj stane. Pa ne samo živcev, tudi denarja. Kar pomislite: voziček, plenice, oblačila, športna oprema, tečaji, treningi, žepnina … seznam otrokovih potreb je dolg. Naračunali smo, da nas otrok od rojstva do konca srednje šole stane več kot 100 tisočakov. To ne pomeni, da toliko stane vsak otrok, številka ni absolutna. Morda za otroka ne varčujete ali mu ne dajete žepnine. Morda dobite oblačila zanj od prijateljev in znancev. Morda imate manjše dohodke in ste zato upravičeni do višjih socialnih transferjev. A tudi če naš izračun oklestimo za 30 odstotkov, je številka še vedno velika. Ne želimo strašiti, niti ni primerno, da na otroke gledamo kot na strošek. Se je pa dobro zavedati, da je pomemben del starševstva tudi finančna priprava.

    FINANCE
    Finančna šola: Otroke je treba učiti o denarju, ko so še v vrtcu
    Finance
    Pia Bedene Finančna šola: Otroke je treba učiti o denarju, ko so še v vrtcu

    Ko razmišljamo o družini ali pa smo že starši, se nam postavlja veliko vprašanj o financah. Na dogodku, ki ga je organizirala revija Moje finance v okviru finančne šole za milenijce in proaktivne, so se s strokovnjaki spraševali, kaj je finančno odgovorno starševstvo.

    FINANCE
    Demografija in pandemija: med korono se ne dela otrok
    Finance
    Simona Toplak Demografija in pandemija: med korono se ne dela otrok 7

    Več smrti, manj dojenčkov. Italija je v enem letu izgubila celo populacijo Firenc. V ZDA že od leta 1979 niso imeli tako malo otrok kot 2020. Kako pa je bilo z novimi otroki v času korone v Sloveniji?

    FINANCE
    To so agropodjetniki, ki izstopajo iz povprečja
    PRO
    Finance
    Podjetno kmetijstvo 2024
    Uredništvo Agrobiznisa To so agropodjetniki, ki izstopajo iz povprečja (PRO)

    V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

    Moje finance
    Razno
    Webinar: Kako postati finančno odgovoren starš?
    Moje finance
    RaznoMoje finance Webinar: Kako postati finančno odgovoren starš?

    Ko si ustvarjamo ali že imamo družino, je vprašanj, povezanih s financami, veliko, zato revija Moje finance v okviru niza predavanj Finančne šole za milenijce in proaktivne za (prihodnje) starše pripravlja spletni dogodek Moj otrok: finančno odgovorno starševstvo.

    Moje finance
    Razno
    (e-finančna šola) Finančno odgovorno starševstvo 2.0
    Moje finance
    RaznoMoje finance (e-finančna šola) Finančno odgovorno starševstvo 2.0

    Otroci so naše največje bogastvo. Se strinjamo. A so z odraščanjem otrok povezani tudi stroški, kar je večkrat spregledano. Ko si ustvarjamo ali že imamo družino, je vprašanj, povezanih s financami, veliko, zato revija Moje finance v okviru niza predavanj Finančne šole za milenijce in proaktivne za (prihodnje) starše prvič pripravlja spletni dogodek Moj otrok: finančno odgovorno starševstvo. Pestro bo, preverite program.

    Moje finance
    Finančna šola
    "Če drži pregovor, da na mladih svet stoji, jim dajmo trdne temelje tudi pri ravnanju z denarjem"
    Moje finance
    Finančna šolaMoje finance "Če drži pregovor, da na mladih svet stoji, jim dajmo trdne temelje tudi pri ravnanju z denarjem"

    To mnenje je delil učitelj Dragan Raičevič iz osnovne šole Kamnica, eden izmed skoraj 60 učiteljev, ki so se nam pridružili na osmem, tokrat virtualnem izobraževanju finančnega opismenjevanja učiteljev Mladi in denar, ki ga že vrsto let za učitelje organizira revija Moje finance.

    FINANCE
    Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
    PRO
    Finance
    KIBERNETSKA VARNOST
    Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

    Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.