Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kariera   dodaj
borze   dodaj
Top Job Ambasador   dodaj
vrednostni papirji   dodaj
regulacija trga   dodaj
upravljanje podjetij   dodaj
delnice   dodaj
upravljanje tveganj   dodaj
 
Čas branja: 13 min
20.08.2019  13:09  Dopolnjeno: 20.08.2019 13:17
Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen
Plača komisarja v SEC je slabša, kot jo dobi začetnik v odvetniški pisarni. Gre za približno 150 tisoč dolarjev bruto plače na leto. To v Washingtonu ni veliko.
Foto: Jure Makovec

V nadaljevanju:

Urška Velikonja, redna profesorica prava na Univerzi Georgetown, pravi, da je v Sloveniji tipičen gospodarski kriminal korupcija, ne pa trgovanje z notranjimi informacijami.

- Kakšno plačo bi imela, če bi postala komisarka na SEC?

- Zakaj se ATVP nihče ne boji? Ameriška SEC ima približno 4.500 zaposlenih, in ko se odločijo za pregon, se lahko posvetijo kršitelju, tudi Elonu Musku. Naša ATVP pa nima niti pristojnosti niti virov, da bi se lotila kakšnega večjega slovenskega kršitelja.

- O kriptožetonih: Na SEC so rekli, da je večina kriptožetonov kot vrednostni papirji, zato so se z njimi začeli ukvarjati.  Začeli so vlagati tožbe. V EU pa je v veljavi definicija vrednostnega papirja, ki vsebuje 60 različnih elementov. In kriptovaluta ne ustreza nobenemu izmed njih!

- O morebitnem drugem predsedniškem mandatu Donalda Trumpa: Trenutno mu ankete dajejo približno 40 odstotkov možnosti. Vse je odvisno od tega, ali bo recesija ali ne. Gospodarska rast je videti solidna. Če bi nehal tvitati in govoriti neumnosti, bi bil zagotovo izvoljen.

- O plačah v ZDA: Plače so v obdobju 2018 do 2019 zrasle realno zgolj 1,6 odstotka. Tisti na slabše plačanih mestih dobijo 15 dolarjev na uro. To se mogoče sliši veliko, vendar je to približno 2.400 dolarjev na mesec. Amazon ne krije zdravstvenega zavarovanja, to lahko družino stane tudi tisoč dolarjev na mesec.

 

Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Prihranite 80 EUR z letno naročnino

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 15

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 30

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.