TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ATVP   dodaj
delnice   dodaj
vrednostni papirji   dodaj
borze   dodaj
regulacija trga   dodaj
upravljanje podjetij   dodaj
upravljanje tveganj   dodaj
Top Job Ambasador   dodaj
kariera   dodaj
 
Čas branja: 13 min
20.08.2019  13:09  Dopolnjeno: 20.08.2019 13:17
Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen
Plača komisarja v SEC je slabša, kot jo dobi začetnik v odvetniški pisarni. Gre za približno 150 tisoč dolarjev bruto plače na leto. To v Washingtonu ni veliko.
Foto: Jure Makovec

V nadaljevanju:

Urška Velikonja, redna profesorica prava na Univerzi Georgetown, pravi, da je v Sloveniji tipičen gospodarski kriminal korupcija, ne pa trgovanje z notranjimi informacijami.

- Kakšno plačo bi imela, če bi postala komisarka na SEC?

- Zakaj se ATVP nihče ne boji? Ameriška SEC ima približno 4.500 zaposlenih, in ko se odločijo za pregon, se lahko posvetijo kršitelju, tudi Elonu Musku. Naša ATVP pa nima niti pristojnosti niti virov, da bi se lotila kakšnega večjega slovenskega kršitelja.

- O kriptožetonih: Na SEC so rekli, da je večina kriptožetonov kot vrednostni papirji, zato so se z njimi začeli ukvarjati.  Začeli so vlagati tožbe. V EU pa je v veljavi definicija vrednostnega papirja, ki vsebuje 60 različnih elementov. In kriptovaluta ne ustreza nobenemu izmed njih!

- O morebitnem drugem predsedniškem mandatu Donalda Trumpa: Trenutno mu ankete dajejo približno 40 odstotkov možnosti. Vse je odvisno od tega, ali bo recesija ali ne. Gospodarska rast je videti solidna. Če bi nehal tvitati in govoriti neumnosti, bi bil zagotovo izvoljen.

- O plačah v ZDA: Plače so v obdobju 2018 do 2019 zrasle realno zgolj 1,6 odstotka. Tisti na slabše plačanih mestih dobijo 15 dolarjev na uro. To se mogoče sliši veliko, vendar je to približno 2.400 dolarjev na mesec. Amazon ne krije zdravstvenega zavarovanja, to lahko družino stane tudi tisoč dolarjev na mesec.

 

Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Braintree

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
FINANCE
Je General Electric novi Enron? 4

»Je večja prevara kot Enron in WorldCom skupaj,« so zapisali v poročilu.

FINANCE
Članki
Članki Amazon si je izmislil nakupovalni praznik sredi julija in od njega pričakuje veliko

Medtem so se v njegovih skladiščih v Minnesoti in Nemčiji zaposleni odločili za stavko

AGROBIZ
Novice
Novice Lažja pot za ameriško govedino na trg EU 2

ZDA in EU so v petek podpisale sporazum, ki zadeva ameriški izvoz govedine v EU - vprašanje ostaja, ali je to korak k pomiritvi v...

FINANCE
Članki
Članki Surs: Slovenski BDP je v drugem četrtletju zrasel skromneje kot prej 10

Izvoz je močno zrasel, a ker je še precej bolj zrasel uvoz, je bil prispevek neto izvoza k rasti BDP v drugem četrtletju negativen. Rast...

FINANCE
Članki
Članki Brexit brez dogovora 31. oktobra bi peljal v rebalans proračuna EU 4

Johnson je dosegel ustavitev dela parlamenta. Lahko uresniči grožnjo, da ne bo poravnal milijardnih obveznosti do EU? In kakšne bi bile...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o irski varovalki, pa niste imeli koga vprašati 6

Kaj je treba vedeti o velikonočnem sporazumu, ki je na Severno Irsko pred mnogimi leti prinesel politični mir – da bi laže razumeli...