TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
gradbeništvo   dodaj
gradbeni trg   dodaj
kriza   dodaj
naložbe podjetij   dodaj
infrastruktura   dodaj
intervju   dodaj
 
Čas branja: 10 min
11.09.2019  10:00
Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške
Rok in Ivan Cajzek: Pri nas smo vsi gradbinci generalisti in vsi delamo vse, ni delitve na visoke in nizke gradnje. Za razvoj slovenskega gradbeništva pa bi bilo bolje, če bi znali povezovati znanje in če bi postali bolj specializirani.
Foto: Jure Makovec

V nadaljevanju:

- GIC Gradnje zdaj najdemo na 13. mestu največjih gradbincev v Sloveniji, a ker so pridobili nekaj večjih novih projektov, bi lahko v prihodnje odskočili.

- Te dni gradijo nov potniški terminal na Brniku za Fraport, novo garažno hišo v Luki Koper in tehnološki park na Hrvaškem. Kaj še?

- Pred krizo smo imeli 30 velikih gradbincev, kriza jih je odesla 23. GIC Gradnje so eden izmed sedmih velikih, ki jim je uspelo preživeti. Kaj je recept?

- Poleg gradbenega podjetja imajo v lasti več kamnolomov, tri betonarne, proizvodnjo betonskih izdelkov in še več drugih naložb. Kam se hočejo širiti v prihodnje?

- Zakaj v Sloveniji vsi gradbinci delajo vse in zakaj ni specialistov za nizke in visoke gradnje?

- Kaj bo s cenami gradbenih storitev v prihodnje?

- Kakšna bi lahko bila videti naslednja kriza v gradbeništvu?

 

 

Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Braintree

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
MANAGER
Manager
Manager Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? 1

Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili...

FINANCE
Rezultati strokovne konkurence med lekarnarji 2018 5

Zakaj je tako zelo nenavadno, da se isto zdravilo znotraj istega zavoda v okviru javne službe v istem času prodaja po različnih cenah

TOP JOB
Delavci
TOP JOB
Delavci
FINANCE
Članki
Članki G7 svari: libra bi lahko destabilizirala svet, če ne bo regulirana 5

Vprašanje kriptovalut je naposled doseglo raven, ko se pristojni sprašujejo o razmerju korporacij proti državam, zlasti ker prve...

FINANCE
Članki
Članki Bundesbank svari: Nemčija bi v tretjem četrtletju lahko zdrsnila v recesijo

Pri nemški centralni banki svarijo pred recesijo v Nemčiji, Bloomberg pa s sklicevanjem na neimenovane vire poroča, da v nemški vladi...

FINANCE
Članki
Članki Nova dilema ECB: kako močno naj popusti pri denarni politiki 1

Spomnimo, da gre za preobrat - še lani avgusta je ECB tehtala, kako naj previdno zaostri svojo politiko