Psihologija potrošnje: kakšni kupci so pokukali iz koronakokona. Kupujemo kolesa, kaj še? Psihologija potrošnje: kakšni kupci so pokukali iz koronakokona. Kupujemo kolesa, kaj še? V Bauhausu pospešeno prodajajo trampoline in bazene, v Enaa letijo s polic televizorji in elektronika, v založbah tiskajo psihološke priročnike, v vrtnarske centre so privreli novi kupci sadik, raste zanimanje za energetske prenove, v Gen-I dosegajo rekorde pri prodaji sončnih elektrarn
(intervju) Marjan Pogačnik, Iskra Mehanizmi: Skrbi me, da nam močan odboj v letu 2021 preprečijo banke (intervju) Marjan Pogačnik, Iskra Mehanizmi: Skrbi me, da nam močan odboj v letu 2021 preprečijo banke Prvi mož Iskre Mehanizmov o dokončanju nove tovarne, polovici manj naročil, nepopularnosti subvencij za avtomobiliste v Nemčiji, načrtih močne rasti poslov prihodnje leto in o nujnosti nadaljevanja naložb.
Kupujte, ne kupujte Kupujte, ne kupujte Milijarde državnih pomoči v paketih za okrevanje gospodarstva ne morejo vrniti zaupanja potrošnikov, če jih spremljajo zastraševalni tviti in promocija polarizacije
Najpodjetniška ideja: Noir Food – drugačno ocenjevanje restavracij, chefov … Najpodjetniška ideja: Noir Food – drugačno ocenjevanje restavracij, chefov … Ljubljanski startup, ki deluje na podlagi pri nas dokaj svežega koncepta skupnosti znamk, želi po Ljubljani osvojiti še London in druga mesta
Založba Eda Sheerana na borzni oder po sveži milijardi Založba Eda Sheerana na borzni oder po sveži milijardi Warner Music Group, tretja največja glasbena založba na svetu, je zbobnala dovolj zanimanja vlagateljev za skoraj dve milijardi dolarjev svežega kapitala

Pogled v leto 2020: gospodarske in politične napovedi na enem mestu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Pogled v leto 2020   dodaj
napovedi   dodaj
ZMAR dodaj
 
Čas branja: 2 min
05.12.2019  11:09  Dopolnjeno: 05.12.2019 11:09
Pogled v leto 2020: gospodarske in politične napovedi na enem mestu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Pogled v leto 2020   dodaj
napovedi   dodaj
ZMAR dodaj

V posebni izdaji Managerja smo zbrali gospodarske in politične napovedi za leto 2020, od tega, kolikšna bo rast v Sloveniji in na najpomembnejših izvoznih trgih, do pregleda, kje vse bo denar za podjetja. Naj vam koristijo in naj bo leto 2020 uspešno. Vabljeni k branju!

Kakšna bo rast v Sloveniji in na glavnih izvoznih trgih Slovenska gospodarska rast bo triodstotna, napoveduje Umar, evropska komisija pa je v napovedi skromnejša in meni, da se bo slovenski BDP prihodnje leto povečal za 2,7 odstotka. Banka Slovenije je napoved rasti BDP za 2020 znižala za 0,4 odstotne točke, na 2,5 odstotka.

Kaj pa v Nemčiji in na drugih pomembnih trgih? In kaj je podžgalo statistiko o letošnjem izvozu?

Kakšne so napovedi za vašo panogo Napovedi rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, okolju in energetiki, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu in kmetijstvu.

Kaj prinašajo novi ukrepi Šarčeve vlade O davčnih novostih, minimalni plači in mini pokojninski reformi.

Tu bosta evropski in domači denar za podjetja Pregled, kje vse in za kaj bo mogoče črpati stotine milijonov, ki bodo podjetjem na voljo prihodnje leto.

Katere surovine bodo dražje in katere cenejše Analitiki pričakujejo, da bo nafta nekoliko cenejša kot letos, zlato in hrana pa malenkost dražja.

Delodajalci skromni v napovedih zaposlovanja Večina vprašanih podjetij je, drugače kot lani, odgovarjala previdno, le redki so bili konkretni s številkami.

6 tehnologij, ki bodo vroče tudi v letu 2020 Umetna inteligenca, avtomatizacija, rešitve obogatene resničnosti, samovozeča vozila in 5G so še vedno najvišje na seznamu vročih tehnologij. Pogledali smo, katere bolj konkretne inovacije s teh področij so še posebej zanimive.

Iz državne blagajne desetina več za naložbe V proračunu za leto 2020 je pri naložbah največje povečanje pri spodbujanju gospodarstva in znanstvenoraziskovalni dejavnosti.

Kako se bodo gibale valute in obrestne mere Evro se bo po napovedih okrepil, EURIBOR pa bo še vedno negativen, ocenjujejo pri Bloombergu.

Kako donosne bodo delnice v letu 2020 po enem najboljših let v zgodovini Leto 2019 je bilo v znamenju manjših rasti tako rekoč povsod po svetu. Kdor bi ob tem sklepal, da se je v takšnem letu dobro izogniti delniškim naložbam, bi se težko bolj zmotil. Kaj pa lahko pričakujemo v 2020?

Evropa v letu 2020: podnebno nevtralna, gospodarsko omotična Nova evropska komisija poudarja zelene naložbe, Britanci bodo volili in mogoče še enkrat odločali o izstopu iz EU, Nemčija zaostruje boj proti podnebnim spremembam, Macron pa v Franciji pleše med spodbudami gospodarstvu in nezadovoljstvom socialno šibkejših.

Koga bodo volili Američani in kako močan bo upor proti kitajski sili Ameriške volitve bodo 3. novembra, Kitajska bo poskušala odpravljati posledice trgovinske vojne z ZDA ter pokoriti Hongkong in Tajvan, Rusija bo na očeh zaradi pričakovanih subverzij ameriških volitev, Sirija ostaja nevralgična točka.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 4

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Psihologija potrošnje: kakšni kupci so pokukali iz koronakokona. Kupujemo kolesa, kaj še? 1

V Bauhausu pospešeno prodajajo trampoline in bazene, v Enaa letijo s polic televizorji in elektronika, v založbah tiskajo psihološke...