Manager

Pogled v leto 2020: gospodarske in politične napovedi na enem mestu

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
05.12.2019 11:09
Dopolnjeno: 05.12.2019 11:09
Čas branja: 2 min

V posebni izdaji Managerja smo zbrali gospodarske in politične napovedi za leto 2020, od tega, kolikšna bo rast v Sloveniji in na najpomembnejših izvoznih trgih, do pregleda, kje vse bo denar za podjetja. Naj vam koristijo in naj bo leto 2020 uspešno. Vabljeni k branju!

Kakšna bo rast v Sloveniji in na glavnih izvoznih trgih Slovenska gospodarska rast bo triodstotna, napoveduje Umar, evropska komisija pa je v napovedi skromnejša in meni, da se bo slovenski BDP prihodnje leto povečal za 2,7 odstotka. Banka Slovenije je napoved rasti BDP za 2020 znižala za 0,4 odstotne točke, na 2,5 odstotka.

Kaj pa v Nemčiji in na drugih pomembnih trgih? In kaj je podžgalo statistiko o letošnjem izvozu?

Kakšne so napovedi za vašo panogo Napovedi rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, okolju in energetiki, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu in kmetijstvu.

Kaj prinašajo novi ukrepi Šarčeve vlade O davčnih novostih, minimalni plači in mini pokojninski reformi.

Tu bosta evropski in domači denar za podjetja Pregled, kje vse in za kaj bo mogoče črpati stotine milijonov, ki bodo podjetjem na voljo prihodnje leto.

Katere surovine bodo dražje in katere cenejše Analitiki pričakujejo, da bo nafta nekoliko cenejša kot letos, zlato in hrana pa malenkost dražja.

Delodajalci skromni v napovedih zaposlovanja Večina vprašanih podjetij je, drugače kot lani, odgovarjala previdno, le redki so bili konkretni s številkami.

6 tehnologij, ki bodo vroče tudi v letu 2020 Umetna inteligenca, avtomatizacija, rešitve obogatene resničnosti, samovozeča vozila in 5G so še vedno najvišje na seznamu vročih tehnologij. Pogledali smo, katere bolj konkretne inovacije s teh področij so še posebej zanimive.

Iz državne blagajne desetina več za naložbe V proračunu za leto 2020 je pri naložbah največje povečanje pri spodbujanju gospodarstva in znanstvenoraziskovalni dejavnosti.

Kako se bodo gibale valute in obrestne mere Evro se bo po napovedih okrepil, EURIBOR pa bo še vedno negativen, ocenjujejo pri Bloombergu.

Kako donosne bodo delnice v letu 2020 po enem najboljših let v zgodovini Leto 2019 je bilo v znamenju manjših rasti tako rekoč povsod po svetu. Kdor bi ob tem sklepal, da se je v takšnem letu dobro izogniti delniškim naložbam, bi se težko bolj zmotil. Kaj pa lahko pričakujemo v 2020?

Evropa v letu 2020: podnebno nevtralna, gospodarsko omotična Nova evropska komisija poudarja zelene naložbe, Britanci bodo volili in mogoče še enkrat odločali o izstopu iz EU, Nemčija zaostruje boj proti podnebnim spremembam, Macron pa v Franciji pleše med spodbudami gospodarstvu in nezadovoljstvom socialno šibkejših.

Koga bodo volili Američani in kako močan bo upor proti kitajski sili Ameriške volitve bodo 3. novembra, Kitajska bo poskušala odpravljati posledice trgovinske vojne z ZDA ter pokoriti Hongkong in Tajvan, Rusija bo na očeh zaradi pričakovanih subverzij ameriških volitev, Sirija ostaja nevralgična točka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Bruselj poslabšal gospodarske napovedi za Slovenijo
Finance
Tanja Smrekar Bruselj poslabšal gospodarske napovedi za Slovenijo 5

Evropska komisija svari: odvisni smo od uspešnosti cepljenja in sproščanja ukrepov, napovedi so še vedno negotove

FINANCE
Kdaj bo že čas za nakupe, potovanja in večje naložbe?
Finance
Pia Bedene Kdaj bo že čas za nakupe, potovanja in večje naložbe?

Svetovno gospodarstvo bo po koncu monetarnih in fiskalnih ukrepov močno potrebovalo porabo ljudi

FINANCE
Slovenija
Nazadovanje po treh tednih rasti
Slovenija
SlovenijaMatej Kačič Nazadovanje po treh tednih rasti

Ameriške in evropske borze so po treh tednih rasti upadle

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Okolje & energija
EU je zeleni dogovor podprla z zagonom podnebno-energetske diplomacije
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar EU je zeleni dogovor podprla z zagonom podnebno-energetske diplomacije 6

Evropski diplomati so dobili novo nalogo. Po svetu morajo spodbujati globalni energetski prehod, promovirati energetsko učinkovitost in tehnologijo za obnovljive vire.

FINANCE
Podjetnik
EU prvič tudi kot delničar v startupih
FINANCE
(E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile?
PRO
Finance
Finance PRO (E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile? (PRO)

Razkrivamo nekaj največjih pasti pri zavarovanju nepremičnin in avtomobilov.