Manager

(Kandidat za Najpodjetniško idejo) Printee: v eni uri do kakovostnih fotografij

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

10.05.2021 08:00
Dopolnjeno: 13.05.2021 08:00
Čas branja: 2 min
(Kandidat za Najpodjetniško idejo) Printee: v eni uri do kakovostnih fotografij
Srce ekipe 4FUN, ki razvija Printee, so Jure Lukač, direktor, Jure Matjaž, vodja razvoja izdelkov, Jakob Sočan, vodja programiranja, Rok Matjaž, tehnološki direktor, in Tina Mastnak, vodja oddelka za podporo uporabnikom. Foto: 4FUN

Printee je blagovna znamka podjetja 4FUN z mobilno aplikacijo za preprosto naročanje izdelave fotografij. Z aplikacijo, ki je na slovenskem trgu od leta 2017, so v tisk poslali že več kot tri milijone fotografij.

»Naša vizija temelji na treh glavnih stebrih: uporaba naj bo preprosta, kakovost slik mora biti najboljša, hitrost izdelave skupaj z dostavo pa čim krajša,« opisuje Rok Matjaž, odgovoren za razvoj, ki je podjetje ustanovil skupaj z bratom Juretom in Juretom Lukačem, ki je idejni vodja in opravlja naloge direktorja, ter glavnim programerjem Jakobom Sočanom.

Mreža majhnih fotostudiev

Pred petimi leti so začeli razvijati tedaj še nišno storitev naročanja in izdelovanja slik, ki jih prilagodijo bodisi za slike za na steno, mizo ali koledar, v album, fotoknjigo bodisi samo za v spominsko škatlo. »Navdih za naše delo je vrhunska kakovost dela majhnih fotostudiev, ki so pravi mojstri fotografije in uporabljajo klasične tehnologije, kot je silver halide, ki že desetletja velja za zlati standard v fotografski panogi. Slike so bolj kakovostne in dolgo obstojne – torej arhivske,« opisuje Rok Matjaž.

»Kar želimo, da nas razlikuje od preostalih, je, da postanemo platforma za vse mojstre fotografije, ki lahko našo aplikacijo uporabljajo kot orodje za komunikacijo s svojimi strankami,« pojasnjuje sogovornik. Poslovni model deluje tako, da bo uporabnik skeniral QR-kodo in povezal aplikacijo z izbranim fotostudiem. Uporabnik bo razvijalcem aplikacije ob vsakem naročilu plačal strošek obdelave naročila v vrednosti nekaj evrov, fotostudiu pa poravnal stroške naročenih izdelkov.

Registracija fotostudia v sistem poteka v nekaj preprostih korakih in je na voljo na naslovu prijava.printeepro.com. Aplikacija je za vse fotostudie brezplačna, saj jim v 4FUN želijo s tem pomagati, da lahko ohranijo svoj posel. Vzporedno bodo tisti, ki bodo to želeli, vključeni v mrežo Printee, ki jo bodo uporabljali kot dodaten vir zaslužka, saj bo delovala kot neke vrste borza naročil uporabnikov aplikacije Printee. Naročilo bo lahko prevzel najbližji studio ali tiskar. »Želimo si, da bi s takšnim poslovnim modelom čas izdelave skrajšali na eno uro od oddaje naročila za vse tiste, ki še isti dan potrebujejo personalizirano darilo z močnim čustvenim nabojem,« pravi Rok Matjaž.

Prvi madžarski trg, zdaj pa naprej

Aplikacija Printee, ki bo kmalu omogočala tudi avtomatsko prilagoditev izreza ter izboljšavo ločljivosti fotografij na podlagi umetne inteligence, je že na voljo na slovenskem in madžarskem trgu, ki sta bila strateško najpomembnejša za zagon in testiranje poslovnega modela, od junija pa bodo naročila možna v vseh državah Evropske unije.

Matjaž napoveduje, da bodo tudi letošnje leto zaokrožili na nekoliko manj kot pol milijona evrov prihodkov. »Razvojnih idej imamo veliko, v ekipi nas je skupaj z marketingom, podporo strankam in programerji že deset. Ekipa je res zavzeta in se trudimo, da Printee postane sinonim za kakovostno natisnjeno fotografijo kjerkoli na svetu.«

Predlani je bil 4FUN z aplikacijo Printee na konferenci Next Round izbran za »the most investible startup«, pa so vseeno ostali brez denarja. »Potencial naše industrije je podcenjen, zato večjega vložka za zdaj še nismo prejeli, se pa o tem pogovarjamo s sorodnim podjetjem, potegovali se bomo tudi za denar z razpisov Slovenskega podjetniškega sklada,« pravi Matjaž, odgovoren za razvoj v podjetju 4FUN, ki deluje pod okriljem Inkubatorja savinjske regije.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Članki
Tukaj so finalisti izbora Najpodjetniška ideja 2020/21
Finance
FinanceJana Petkovšek Štakul Tukaj so finalisti izbora Najpodjetniška ideja 2020/21 1

Na enem mestu smo zbrali vseh deset finalistov izbora Najpodjetniška ideja, ki ga pri časniku Finance pripravljamo že 18. leto zapored.

FINANCE
Manager
Ali Apple usodno spreminja igro oglaševanja
Manager
ManagerDomen Pavlič Ali Apple usodno spreminja igro oglaševanja

Ameriški tehnološki gigant na prvo mesto postavlja zasebnost uporabnikov in oglaševalcem napoveduje težje čase.

Moje finance
Razno
Se odpravljate v tujino? Preprosto si naložite evropsko digitalno COVID-potrdilo na svoj pametni telefon
Moje finance
RaznoSrečko Korber Se odpravljate v tujino? Preprosto si naložite evropsko digitalno COVID-potrdilo na svoj pametni telefon 4

Poletje je čas potovanj in če se odpravljate čez mejo, morate imeti pri sebi »novodobni potni list«, evropsko digitalno COVID-potrdilo. Kako si ga naložite na svoj pametni telefon?

FINANCE
Manager
Kako se podjetja digitalizirajo tudi brez pomoči programerjev
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Kako se podjetja digitalizirajo tudi brez pomoči programerjev 2

Večja mobilnost delovne sile in kritično pomanjkanje razvijalcev programske opreme spodbujata povečevanje trga brezkodnih platform, ustvarjenih za digitalno preobrazbo delovnih procesov v podjetjih.

FINANCE
Članki
Vas zanima, kam gre letos priznanje Najpodjetniška ideja?
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.