Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Nova evropska direktiva, ki prepoveduje izdelke iz plastike za enkratno uporabo, bo pospešila iskanje alternativ: za zdaj tehnološko zaostajamo, a se razmere spreminjajo. Pri startupu Evegreen denimo hočejo v pol leta vzpostaviti proizvodnjo granulata za bioplastiko, po katerem povpraševanje eksplozivno narašča.
Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami V Smart Optometry razvijajo digitalne rešitve za zdravje oči, nazadnje so naredili aplikacijo, ki pomaga otrokom s težavo lenega očesa. Z nedavno finančno injekcijo Salusa načrtujejo odločnejši prodor na tuje.
Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon V kitajskih podjetjih zaposleni, vključno z vodstvom, hitro menjavajo delovna mesta in se tako učijo veliko hitreje, pojasnjuje Šjaobo Vu iz kitajske Silicijeve doline.
Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Berlinsko skupino Auto1, ki jo je ustanovil Christian Bertermann, je skoraj pol milijarde evrov sklada japonske Softbank izstrelilo med največje evropske startupe, lani so ga ovrednotili že na 2,9 milijarde evrov. Kaj počnejo, da so tako priljubljeni med vlagatelji, lani celo najbolj?

Kako je obogatel Zoltan Varga

Čas branja: 2 min
26.11.2015  09:33
Izvršni direktor Och-Ziff Capital Managementa je s 111 milijoni evrov sedmi najbogatejši Slovenec 2015
Kako je obogatel Zoltan Varga

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Zoltan Varga dodaj
Pop TV dodaj
Daniel Och dodaj

Zoltan Varga je 41-letni izvršni direktor v enem največjih upravljavcev hedge skladov na svetu Och-Ziff Capital Management, kjer je vodja vseh azijskih naložb, in sedmi najbogatejši Slovenec. Po uradnih razkritjih ima nekaj čez 13 milijonov delnic te družbe in samo te upoštevamo pri vrednotenju njegovega premoženja. Nimamo podatka, ali ima poleg delnic, ki jih mora razkriti na zahtevo regulatorjev, še kakšno drugo poslovno premoženje. Lani je denimo prejel deset milijonov dolarjev bonusa, ki pa se je le delno poznal tudi v novih delnicah družbe, v kateri je zaposlen.

Ustanavljal tudi podjetja v davčnih oazah

Borzna vrednost Vargovih delnic v skladu Och-Ziff Capital Management je bila letos oktobra 111 milijonov evrov, okoli 12 odstotkov manj kot lani. To so sicer delnice serije B, ki ne kotirajo na borzi, ne prinašajo dividend in glasovalnih pravic, a se lahko pod določenimi pogoji konvertirajo v navadne delnice družbe, ki kotirajo na borzi. Praviloma je to ob izstopu iz družbe, ko bo tako Varga lahko unovčil svoj uspeh v družbi. Varga je delnice dobil v zameno za vložek v enega od skladov.

Ko je POP tv pred leti opozoril na skrivnostnega Slovenca Zoltana Vargo, je navedel tudi, da ima vilo na hrvaški obali in jahto pershing 50. Takšna jahta je vredna okoli 300 tisoč evrov. Njegovo osebno premoženje je skupno vredno še okoli milijon evrov, vendar pa ga nismo prišteli. Varga je ustanavljal tudi podjetja v davčnih oazah, ni pa razvidno, ali je to počel zase ali za račun svojih strank. Poleg tega nimamo podatka, koliko je premoženja v teh podjetjih. Po naših podatkih je bilo ustanavljanje družb v davčnih oazah povezano z javno ponudbo in kotacijo delnic Och-Ziff Capital Managementa na borzi, kjer je vodstvo družbe, tudi Varga, na družbo neobdavčeno preneslo svoje prihranke.

varga-zoltan.1447746228.jpg.s.720px.jpg

Zoltan Varga se je rodil v Zagrebu, živel pa je v Zrečah. Že kot srednješolec je skupaj s starši ustanovil podjetje Vivex s sedežem v Vitanju. Podjetje sicer ni nikoli dejansko zaživelo, Zoltan Varga pa je bil v njem družbenik in direktor do leta 2001, ko je izstopil. Po srednji šoli v Celju je šel namreč študirat v ZDA, kjer je diplomiral na univerzi DePauw, zasebni univerzi v ameriški državi Indiana, znani po tem, da na njej študira veliko število bodočih vodilnih menedžerjev. Po koncu študija se je Varga zaposlil v Goldman Sachsu kot analitik na oddelku za združitve in prevzeme. Leta 1998 se je pridružil Danielu Ochu v Och Ziff Capital Managementu. To družbo je Daniel Och ustanovil leta 1994 in se je razvila v enega največjih upravljavcev hedge skladov na svetu. Leta 2007 je družba izvedla javno ponudbo delnic in se uvrstila na borzo v New Yorku.

Zoltan Varga našega vrednotenja ni komentiral.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?