Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Flixbus gre na železnice, v Nemčiji uvaja Flix Train

Čas branja: 1 min
15.03.2018  21:00
Flixbus gre na železnice, v Nemčiji uvaja Flix Train
Flixbus je postal največji v Evropi v avtobusnem poslu brez enega avtobusa. Lahko ta recept ponovijo pri vlakih? Prostora za izboljšave je precej.

Prvi Flixbusovi avtobusi so začeli voziti pred petimi leti, na peto obletnico pa s sedeža družbe sporočajo, da so začeli graditi omrežje povezav z vlaki. Z novimi rednimi železniškimi linijami Flix Train bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta načrtujejo z vlaki povezati 28 mest.

Kot pravi André Schwämmlein, direktor in soustanovitelj skupine FlixMobility, se avtobus in vlak povsem dopolnjujeta. »S tem, ko smo v Flixmobility dodali še Flix Train, nas bo lahko uporabljalo še več potnikov.« Poleti 2016, ko je Flixbus uvedel avtobusne povezave skozi Slovenijo, je Schwämmlein v intervjuju povedal, da postajajo največji v avtobusnem poslu v Evropi – brez enega avtobusa. Ali bo tako tudi v železniškem prevozu, bo pokazal čas. Prostora za izboljšave pri okostenelih železniških prevoznikih je vsekakor veliko.

S Flixbusom je od ustanovitve leta 2013 potovalo več kot sto milijonov potnikov. Postavili so že več kot 250 tisoč rednih povezav po 1.400 mestih. Letos napovedujejo nove naložbe v razvoj omrežja v 27 državah, med drugim naj bi uvedli povezavo med Ljubljano in Beogradom. Poleg Evrope so se na začetku tega leta začeli širiti v ZDA, kjer uvajajo prve povezave med Kalifornijo in jugozahodno Ameriko. Ekipe Flixbusa imajo sedeže v Berlinu, Münchnu, Parizu, Milanu in Zagrebu. Posebnost Flixbusa je, da deluje kot platforma in da prevoze organizirajo z lokalnimi avtobusnimi podjetji. V Sloveniji sodelujejo z Avrigom-Izletnikom.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Dobra novica: Flixbus gre na železnice. Lahko ponovijo recept in postanejo največji? 2

V Nemčiji uvajajo Flix Train: z novimi rednimi linijami bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta pa bodo z vlaki...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Z letalom, vlakom ali avtobusom? Takšne so cene vozovnic do velikih evropskih mest 2

Primerjali smo cene vozovnic in potovalne čase vlakov, avtobusnega prevoznika Flixbus in cene letalskih prevozov. Presenečenje: obstaja...

TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbusov cunami: od avstrijskih državnih železnic kupili tekmeca Hellö 2

Flixbus bo družbo Hellö popolnoma integriral do avgusta letos; ÖBB se je rešil posla, s katerim je tolkel izgubo

MANAGER
Manager
Manager (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij

Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Če malo pred polnočjo ujamete avtobus na ljubljanski postaji, se lahko zbudite v Rimu

Flixbus uvaja novo povezavo med Ljubljano, Bologno, Firencami in Rimom

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...