Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Flixbus gre na železnice, v Nemčiji uvaja Flix Train

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
Andre Schwämmlein dodaj
FlixBus dodaj
Avrigo dodaj
 
Čas branja: 1 min
15.03.2018  21:00
Flixbus gre na železnice, v Nemčiji uvaja Flix Train
Flixbus je postal največji v Evropi v avtobusnem poslu brez enega avtobusa. Lahko ta recept ponovijo pri vlakih? Prostora za izboljšave je precej.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
Andre Schwämmlein dodaj
FlixBus dodaj
Avrigo dodaj

Prvi Flixbusovi avtobusi so začeli voziti pred petimi leti, na peto obletnico pa s sedeža družbe sporočajo, da so začeli graditi omrežje povezav z vlaki. Z novimi rednimi železniškimi linijami Flix Train bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta načrtujejo z vlaki povezati 28 mest.

Kot pravi André Schwämmlein, direktor in soustanovitelj skupine FlixMobility, se avtobus in vlak povsem dopolnjujeta. »S tem, ko smo v Flixmobility dodali še Flix Train, nas bo lahko uporabljalo še več potnikov.« Poleti 2016, ko je Flixbus uvedel avtobusne povezave skozi Slovenijo, je Schwämmlein v intervjuju povedal, da postajajo največji v avtobusnem poslu v Evropi – brez enega avtobusa. Ali bo tako tudi v železniškem prevozu, bo pokazal čas. Prostora za izboljšave pri okostenelih železniških prevoznikih je vsekakor veliko.

S Flixbusom je od ustanovitve leta 2013 potovalo več kot sto milijonov potnikov. Postavili so že več kot 250 tisoč rednih povezav po 1.400 mestih. Letos napovedujejo nove naložbe v razvoj omrežja v 27 državah, med drugim naj bi uvedli povezavo med Ljubljano in Beogradom. Poleg Evrope so se na začetku tega leta začeli širiti v ZDA, kjer uvajajo prve povezave med Kalifornijo in jugozahodno Ameriko. Ekipe Flixbusa imajo sedeže v Berlinu, Münchnu, Parizu, Milanu in Zagrebu. Posebnost Flixbusa je, da deluje kot platforma in da prevoze organizirajo z lokalnimi avtobusnimi podjetji. V Sloveniji sodelujejo z Avrigom-Izletnikom.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Dobra novica: Flixbus gre na železnice. Lahko ponovijo recept in postanejo največji? 2

V Nemčiji uvajajo Flix Train: z novimi rednimi linijami bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta pa bodo z vlaki...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Z letalom, vlakom ali avtobusom? Takšne so cene vozovnic do velikih evropskih mest 2

Primerjali smo cene vozovnic in potovalne čase vlakov, avtobusnega prevoznika Flixbus in cene letalskih prevozov. Presenečenje: obstaja...

TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbusov cunami: od avstrijskih državnih železnic kupili tekmeca Hellö 2

Flixbus bo družbo Hellö popolnoma integriral do avgusta letos; ÖBB se je rešil posla, s katerim je tolkel izgubo

MANAGER
Manager
Manager (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij

Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Če malo pred polnočjo ujamete avtobus na ljubljanski postaji, se lahko zbudite v Rimu

Flixbus uvaja novo povezavo med Ljubljano, Bologno, Firencami in Rimom

FINANCE
Članki
Članki Kdo v EU ima največ slabih posojil – in kaj pripravlja EU, da ne bi nastajala nova 2

Evropska komisija je objavila prvo poročilo o reševanju slabih posojil v članicah. EU sicer čisti slaba posojila in pripravlja nova...