(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Herbert Diess bo preoblikoval Volkswagen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
19.04.2018  21:00
Herbert Diess bo preoblikoval Volkswagen
Herbert Diess je pri prejšnjem delodajalcu BMW kot šef razvoja uspešno zniževal stroške, pravijo poznavalci.

Obveščaj me o novih člankih:  

Novi šef Volkswagna je postal Herbert Diess, ki je nasledil Matthiasa Müllerja in bo moral temeljito prestrukturirati koncern.

Po mnenju poznavalcev je prenova nujna tako zaradi tehnoloških izzivov, kot sta prehod na električni pogon ter informatizacija, kot tudi zaradi Volkswagnovih lastnih slabosti. Tako se koncern še vedno sooča s posledicami afere Dieselgate, ki je izbruhnila septembra 2015 in se kaže v milijonskih tožbah ter omajanem ugledu. Lastniki pa koncernu očitajo tudi neučinkovito organiziranost in premajhno dobičkonosnost.

Po mnenju poznavalcev je Diess pravi mož za to nalogo, saj je pri prejšnjem delodajalcu BMW kot šef razvoja učinkovito zniževal stroške. Pri Volkswagnu bo poleg vodenja koncerna še naprej vodil tudi blagovne znamke Volkswagen, Seat in Škoda, bo pa tudi vodja tehnološkega razvoja v skupini.

Za večjo učinkovitost bodo v Volkswagnu 12 avtomobilskih znamk povezati v tri segmente: masovnega, premium in super premium. Proizvodnjo za kitajski trg bodo tudi združili v posebno enoto. Enoto za proizvodnjo tovornjakov in avtobusov bodo pripravili za borzno kotacijo v prihodnjem letu in tako pridobili dodatna sredstva, vendar namera Volkswagen ohraniti kontrolni delež.

»Vsi se zavedamo, kako dinamično se bo avtomobilska panoga razvijala v prihodnjih letih,« je dejal Dies po pisanju tednika Handelsblatt in dodal, da bodo z novim organizacijskim sistemom menedžerjem posameznih programov omogočali veliko hitrejše odločanje.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Okoljski predpisi bodo septembra začasno zaustavili stroje v največji VW tovarni 1

Volkswagen bo z začasnim zaprtjem tovarne v Wolfsburgu zajezil kopičenje zaloge vozil, od prvega septembra pa bo izdeloval le še modele...

AVTO
Novice
Novice Volkswagnovi upravi 50 milijonov evrov 1

Uspešno poslovanje Volkswagna se bo precej poznalo tudi v denarnicah članov uprave.

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...