Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Herbert Diess bo preoblikoval Volkswagen

Čas branja: 1 min
19.04.2018  21:00
Herbert Diess bo preoblikoval Volkswagen
Herbert Diess je pri prejšnjem delodajalcu BMW kot šef razvoja uspešno zniževal stroške, pravijo poznavalci.

Novi šef Volkswagna je postal Herbert Diess, ki je nasledil Matthiasa Müllerja in bo moral temeljito prestrukturirati koncern.

Po mnenju poznavalcev je prenova nujna tako zaradi tehnoloških izzivov, kot sta prehod na električni pogon ter informatizacija, kot tudi zaradi Volkswagnovih lastnih slabosti. Tako se koncern še vedno sooča s posledicami afere Dieselgate, ki je izbruhnila septembra 2015 in se kaže v milijonskih tožbah ter omajanem ugledu. Lastniki pa koncernu očitajo tudi neučinkovito organiziranost in premajhno dobičkonosnost.

Po mnenju poznavalcev je Diess pravi mož za to nalogo, saj je pri prejšnjem delodajalcu BMW kot šef razvoja učinkovito zniževal stroške. Pri Volkswagnu bo poleg vodenja koncerna še naprej vodil tudi blagovne znamke Volkswagen, Seat in Škoda, bo pa tudi vodja tehnološkega razvoja v skupini.

Za večjo učinkovitost bodo v Volkswagnu 12 avtomobilskih znamk povezati v tri segmente: masovnega, premium in super premium. Proizvodnjo za kitajski trg bodo tudi združili v posebno enoto. Enoto za proizvodnjo tovornjakov in avtobusov bodo pripravili za borzno kotacijo v prihodnjem letu in tako pridobili dodatna sredstva, vendar namera Volkswagen ohraniti kontrolni delež.

»Vsi se zavedamo, kako dinamično se bo avtomobilska panoga razvijala v prihodnjih letih,« je dejal Dies po pisanju tednika Handelsblatt in dodal, da bodo z novim organizacijskim sistemom menedžerjem posameznih programov omogočali veliko hitrejše odločanje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Volkswagnovi upravi 50 milijonov evrov 1

Uspešno poslovanje Volkswagna se bo precej poznalo tudi v denarnicah članov uprave.

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...

FINANCE
Članki
Članki EU bo omejila tudi ceno mednarodnih telefonskih klicev v druge članice 3

Po novem boste precej kmalu lahko malo bolj sproščeni glede stroškov, če boste od doma s svoje mobilne (ali fiksne) številke...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...