Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

V Revozu bodo delali čisto novega clia

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
Revoz dodaj
Renault dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
V Revozu bodo delali čisto novega clia
Novomeški Revoz bo novega clia tokrat prvič izdeloval že od začetka in ne bo pomožna tovarna, namenjena zagotavljanju dodatnih zmogljivosti francoskemu Flinsu ali turški Bursi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
Revoz dodaj
Renault dodaj

V novomeškem Revozu bodo na začetku prihodnjega leta začeli izdelovati nov model avtomobila. To bo clio, ki bo po neuradnih informacijah podoben mestnemu terencu.

»Vse informacije v zvezi s projektom proizvodnje novega vozila so še zaupne narave, lahko pa potrdimo, da se nanj že pripravljamo,« so na vprašanja Financ v zvezi s tem odgovorili v Revozu in potrdili, da so zaprosili za državno spodbudo. Za Managerjevo lestvico TOP 101 pa so povedali, da bodo letos za proizvodnjo novega modela namenili 90 milijonov evrov, del denarja so že lani.

Novi clio bo za Slovenijo še pomembnejši kot prejšnji modeli, saj ga bo Revoz tokrat prvič izdeloval že od začetka in ne bo pomožna tovarna, namenjena zagotavljanju dodatnih zmogljivosti, ki francoski Flins ali turška Bursa ne bi zmogla pokriti vseh naročil. Obenem je clio tudi precej varnejša izbira za Revoz kot twingo, ki se je v zadnji generaciji izkazal za manj posrečen koncept. Pri cliu pa Renaultu do zdaj še ni spodletelo, saj so bile uspešne vse njegove generacije. Res pa je, da s tem modelom Renault do zdaj ni tvegal, vztrajal je pri klasični zasnovi, z novim pa se podaja v – po zasnovi in poslovno – bolj pustolovske vode.

Revoz je bil lani z 1,6 milijarde evrov prihodkov največji slovenski izvoznik, za letos jih napoveduje 1,8 milijarde evrov. S 3.380 zaposlenimi in 700 agencijskimi delavci je velik zaposlovalec, pa tudi velik prejemnik državnih subvencij. Od vključno leta 2005 do vključno leta 2016 je po podatkih aplikacije Erar dobil dobrih 75 milijonov evrov subvencij, od česar jih je 73 milijonov evrov nakazalo ministrstvo za gospodarstvo. Zadnjo pomoč so po podatkih Erarja dobili februarja 2016, in to dobrih 6,9 milijona evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Kaan Ozkan, Revoz: »Novi model bo vodilen na trgu«

Predsednik uprave Revoza pričakuje, da bodo letos naredili 11 odstotkov več vozil, s čimer bodo zelo blizu rekordnemu letu 2009

IZVOZNIKI
Novice
Novice Dobre novice: v Novem mestu bodo delali čisto novega clia, ki bo mestni terenec 32

V Revozu napovedujejo, da bodo letos v proizvodnjo novega modela vložili 90 milijonov evrov

AVTO
Novice
Novice Razkrivamo podrobnosti revolucionarnega novega clia, Izdeloval ga bo novomeški Revoz 1

Novi clio na trge prihaja že prihodnje leto, tokrat pa bo imel že serijsko vgrajen pridih po športnih terencih - kot espace in scenic

AVTO
Novice
Novice Dobra novica za Revoz, francoska tovarna počasi opušča proizvodnjo clia 13

V prihodnje bo 94 odstotkov cliov proizvedenih v Turčiji in Sloveniji, preostanek pa bodo v naslednjih dveh do treh letih pokrili v...

AVTO
Novice
Novice Štiri milijone katrc, petk, twingov in cliov iz Revoza, ki je znova največji slovenski izvoznik 32

Revoz je bil lani največji slovenski izvoznik, zaposluje več kot tri tisoč ljudi, njegov lanski delež v slovenskem BDP pa je bil...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kako velik je Revoz in kaj pomeni za Slovenijo 17

Lani je bil največji slovenski izvoznik in ima dobre možnosti, da bo tudi letos; ima 3.380 zaposlenih in 700 agencijskih delavcev

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden