(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
Rolls-Royce dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem
V novi tovarni na Madžarskem bo BMW na eni proizvodni liniji izdeloval tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
Rolls-Royce dodaj

Nemški avtomobilski velikan BMW, ki je z blagovnimi znamkami BMW, Mini in Rolls-Royce vodilni svetovni proizvajalec premijskih vozil, bo na Madžarskem gradil novo tovarno, vredno milijardo evrov. Tovarna s proizvodno zmogljivostjo 150 tisoč avtomobilov bo stala v mestu Debrecen.

Ali so se za odprtje svoje prve nove tovarne v Evropi po letu 2005 odločili zaradi naraščanja trgovinskih napetosti po svetu, v BMW, ki v Evropi proda okoli 45 odstotkov svojih vozil, niso želeli komentirati.

Katere modele bodo izdelovali na Madžarskem, v nemškem avtomobilskem velikanu niso povedali, so pa razkrili, da bodo lahko na eni proizvodni liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

BMW, ki sicer povečuje tudi proizvodnjo na Kitajskem – tam so lani prodali več kot pol milijona vozil –, v Mehiki pa naj bi prihodnje leto odprl novo tovarno, namerava do leta 2025 kupcem ponuditi 25 elektrificiranih modelov, od tega 12 popolnoma električnih.

Kot so razkrili v začetku leta, nameravajo na Kitajskem proizvajati električne avtomobile svoje znamke Mini. Če bodo načrt uresničili, bodo miniji, ki sicer izvirajo iz Velike Britanije, prvič doslej proizvedeni tudi zunaj Evrope. Kitajska je za mini četrti najpomembnejši trg za Veliko Britanijo, ZDA in Nemčijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem 3

Na eni proizvodnji liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem

AVTO
Posel
Posel BMW po osmih letih napovedal upad dobička, kje se mu je zalomilo? 6

Nemški BMW je pod pritiskom okoljskih predpisov, trgovinskih vojn med Kitajsko in ZDA ter cenovnih vojn znižal napovedi dobička z osem-...

AVTO
Novosti
Novosti Vroč in luksuzni kupe, za katerega je BMW oživil legendarno ime 20

Po dveh desetletjih premora ter po upokojitvi serije 6 se v ponudbo BMW vrača serija 8 kupe, ki je pomenila vrhunec športnosti in...

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X5 v vlogi vsestranskega menedžerskega avtomobila 9

BMW luksuzni terenec vozi že v četrto generacijo, ki je bila razkrita danes ponoči. Novinec je nekaj večji, podobno prostoren, precej...

AVTO
Novosti
Novosti BMW predstavlja prvinski roadster Z4

Klasično zasnovan in gnan, sprva s trilitrskim turbo motorjem z 250 kilovati

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW G 310 GS – pravi GS za začetnike ali zgolj marketinški trik? 1

Nov BMW GS za 5.800 evrov!? Ja, ampak z le 313 kubiki, 25 kilovati in enim valjem. Pa je to sploh pravi GS, je pravi BMW ali le nekakšen...

AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...