Smrtni udarec resnici – videoponaredki Smrtni udarec resnici – videoponaredki Leto 2019 bo po napovedih tehnoloških in varnostnih strokovnjakov opazno zaznamoval »deepfake«, s pomočjo umetne inteligence izvrstno ponarejeni videoposnetki, uporabljeni bodisi kot sredstvo politične propagande bodisi kot orodje za uničenje ugleda posameznikov. Nas lahko pripeljejo do točke, ko bo tudi resnično postalo le še laž?
(intervju) Lidija Jerkič: Mi delodajalce potrebujemo. Boštjan Gorjup: Hvala. (intervju) Lidija Jerkič: Mi delodajalce potrebujemo. Boštjan Gorjup: Hvala. Socialni dialog v naši državi že leta močno šepa, toda prvi mož gospodarske zbornice Boštjan Gorjup je dal pobudo za sklenitev plačnega sporazuma, prva dama svobodnih sindikatov Lidija Jerkič jo je sprejela in zdaj čakamo, kako bo premier Marjan Šarec dokazal svojo privrženost socialnemu dogovarjanju.
Vzhajajoče čudo kriptosveta, stabilni kovanci. Ali imajo prihodnost? Vzhajajoče čudo kriptosveta, stabilni kovanci. Ali imajo prihodnost? Glede na nihanja kriptovalut že sam pojem stablecoin ali stabilni kriptokovanec zveni protislovno. Zakaj jih sploh kupovati, če so vezani na uradne valute, s čim so si zaslužili pozornost »resnih« tujih medijev in zakaj se z njihovo izdajo spogledujejo družbe, kot sta Facebook in druga največja japonska banka?
(intervju) Ko sem pisal serijo, sem zdravil lastno depresijo (intervju) Ko sem pisal serijo, sem zdravil lastno depresijo Marjan Alčevski, scenarist Uspeha, prve serije na območju nekdanje Jugoslavije, ki jo je producirala televizija HBO, režiral pa jo je oskarjevec Danis Tanović.

BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
Rolls-Royce dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem
V novi tovarni na Madžarskem bo BMW na eni proizvodni liniji izdeloval tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
Rolls-Royce dodaj

Nemški avtomobilski velikan BMW, ki je z blagovnimi znamkami BMW, Mini in Rolls-Royce vodilni svetovni proizvajalec premijskih vozil, bo na Madžarskem gradil novo tovarno, vredno milijardo evrov. Tovarna s proizvodno zmogljivostjo 150 tisoč avtomobilov bo stala v mestu Debrecen.

Ali so se za odprtje svoje prve nove tovarne v Evropi po letu 2005 odločili zaradi naraščanja trgovinskih napetosti po svetu, v BMW, ki v Evropi proda okoli 45 odstotkov svojih vozil, niso želeli komentirati.

Katere modele bodo izdelovali na Madžarskem, v nemškem avtomobilskem velikanu niso povedali, so pa razkrili, da bodo lahko na eni proizvodni liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

BMW, ki sicer povečuje tudi proizvodnjo na Kitajskem – tam so lani prodali več kot pol milijona vozil –, v Mehiki pa naj bi prihodnje leto odprl novo tovarno, namerava do leta 2025 kupcem ponuditi 25 elektrificiranih modelov, od tega 12 popolnoma električnih.

Kot so razkrili v začetku leta, nameravajo na Kitajskem proizvajati električne avtomobile svoje znamke Mini. Če bodo načrt uresničili, bodo miniji, ki sicer izvirajo iz Velike Britanije, prvič doslej proizvedeni tudi zunaj Evrope. Kitajska je za mini četrti najpomembnejši trg za Veliko Britanijo, ZDA in Nemčijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem 3

Na eni proizvodnji liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem

AVTO
Posel
Posel BMW po osmih letih napovedal upad dobička, kje se mu je zalomilo? 6

Nemški BMW je pod pritiskom okoljskih predpisov, trgovinskih vojn med Kitajsko in ZDA ter cenovnih vojn znižal napovedi dobička z osem-...

AVTO
Novosti
Novosti Vroč in luksuzni kupe, za katerega je BMW oživil legendarno ime 20

Po dveh desetletjih premora ter po upokojitvi serije 6 se v ponudbo BMW vrača serija 8 kupe, ki je pomenila vrhunec športnosti in...

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X5 prinaša evolucijo in kopico tehničnih novosti 3

BMW luksuzni terenec vozi že v četrto generacijo, ki je bila razkrita danes ponoči. Novinec je nekaj večji, podobno prostoren, precej...

AVTO
Novosti
Novosti BMW predstavlja prvinski roadster Z4

Klasično zasnovan in gnan, sprva s trilitrskim turbo motorjem z 250 kilovati

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW G 310 GS – pravi GS za začetnike ali zgolj marketinški trik? 1

Nov BMW GS za 5.800 evrov!? Ja, ampak z le 313 kubiki, 25 kilovati in enim valjem. Pa je to sploh pravi GS, je pravi BMW ali le nekakšen...

AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...