Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem

Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem
V novi tovarni na Madžarskem bo BMW na eni proizvodni liniji izdeloval tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

Nemški avtomobilski velikan BMW, ki je z blagovnimi znamkami BMW, Mini in Rolls-Royce vodilni svetovni proizvajalec premijskih vozil, bo na Madžarskem gradil novo tovarno, vredno milijardo evrov. Tovarna s proizvodno zmogljivostjo 150 tisoč avtomobilov bo stala v mestu Debrecen.

Ali so se za odprtje svoje prve nove tovarne v Evropi po letu 2005 odločili zaradi naraščanja trgovinskih napetosti po svetu, v BMW, ki v Evropi proda okoli 45 odstotkov svojih vozil, niso želeli komentirati.

Katere modele bodo izdelovali na Madžarskem, v nemškem avtomobilskem velikanu niso povedali, so pa razkrili, da bodo lahko na eni proizvodni liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

BMW, ki sicer povečuje tudi proizvodnjo na Kitajskem – tam so lani prodali več kot pol milijona vozil –, v Mehiki pa naj bi prihodnje leto odprl novo tovarno, namerava do leta 2025 kupcem ponuditi 25 elektrificiranih modelov, od tega 12 popolnoma električnih.

Kot so razkrili v začetku leta, nameravajo na Kitajskem proizvajati električne avtomobile svoje znamke Mini. Če bodo načrt uresničili, bodo miniji, ki sicer izvirajo iz Velike Britanije, prvič doslej proizvedeni tudi zunaj Evrope. Kitajska je za mini četrti najpomembnejši trg za Veliko Britanijo, ZDA in Nemčijo.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem 3

Na eni proizvodnji liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem

AVTO
Novosti
Novosti Vroč in luksuzni kupe, za katerega je BMW oživil legendarno ime 20

Po dveh desetletjih premora ter po upokojitvi serije 6 se v ponudbo BMW vrača serija 8 kupe, ki je pomenila vrhunec športnosti in...

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X5 prinaša evolucijo in kopico tehničnih novosti 4

BMW luksuzni terenec vozi že v četrto generacijo, ki je bila razkrita danes ponoči. Novinec je nekaj večji, podobno prostoren, precej...

AVTO
Novosti
Novosti BMW predstavlja prvinski roadster Z4

Klasično zasnovan in gnan, sprva s trilitrskim turbo motorjem z 250 kilovati

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW G 310 GS – pravi GS za začetnike ali zgolj marketinški trik? 1

Nov BMW GS za 5.800 evrov!? Ja, ampak z le 313 kubiki, 25 kilovati in enim valjem. Pa je to sploh pravi GS, je pravi BMW ali le nekakšen...

AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...