Slovenija

Iz gradbeništva se širi v lesarsko panogo

Array
09.11.2017 20:00
Čas branja: 1 min
Iz gradbeništva se širi v lesarsko panogo
Blaž Miklavčič želi z nakupom Gozdarstva Grča postati glavni v predelavi lesa pri nas.

Blaž Miklavčič je kupil za 4,8 milijona evrov terjatev do podjetja Gozdarstvo Grča, nato pa uspel še s prevzemno ponudbo za podjetje, ki jo je sprejelo 139 delničarjev. Njegov GH Holding, ki se ukvarja z gradbenim inženiringom, tako po novem obvladuje 89,3 odstotka podjetja.

Kot je Miklavčič pojasnil za Delo, načrtujejo v razmeroma kratkem času postati glavni predelovalec in trgovec s polizdelki iz slovenskega lesa. »Iz podjetja bomo razmeroma hitro naredili močnega predelovalca lesa in ponudnika polizdelkov iz slovenskega lesa,« je za ta časopis napovedal Miklavčič, ki tudi verjame, da bodo postali konkurenčni avstrijskim žagam.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Borut Miklavčič na komisiji za stente: Vrhunca sem jaz postavil
Finance
Andreja Rednak Borut Miklavčič na komisiji za stente: Vrhunca sem jaz postavil 3

Kakršnekoli povezave z nabavo in dobavitelji žilnih opornic je zanikal

FINANCE
Nepremičnine
TOP 101: Lani med peterico najuspešnejših dva gradbinca, letos komaj eden med prvih 30
Nepremičnine
NepremičnineRedakcija Gradbeništvo TOP 101: Lani med peterico najuspešnejših dva gradbinca, letos komaj eden med prvih 30

GH Holdinga, ki se je lani uvrstil na sam vrh najuspešnejših poslovnih skupin in podjetij, letos sploh ni na lestvici. Podobno je s Strabagom, ki je bil lani peti.

AGROBIZ
Novice
Pojasnila državnega gozdarskega podjetja
Agrobiznis
NoviceRedakcija Agrobiznisa Pojasnila državnega gozdarskega podjetja 4

Objavljamo odziv Slovenskih državnih gozdov na trditve združenja Sloles, da domači žagarji od novembra do februarja nimajo dostopa do hlodovine iz državnih gozdov

AGROBIZ
Novice
Slovenski žagarji bodo do februarja brez lesa iz državnih gozdov
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Slovenski žagarji bodo do februarja brez lesa iz državnih gozdov 6

Državno gozdarsko podjetje SiDG je prodajo hlodovine iz državnih gozdov v novembru preusmerilo na trgovce, ki bodo ta les lahko prodali tudi zunaj Slovenije. Domačim žagarjem že primanjkuje hlodovine, in če je ne bodo mogli kupiti v začetku februarja, ne izključujejo odpuščanj. Rešitev vidijo v pravem partnerskem odnosu s SiDG, od katerega pričakujejo dolgoročne, večletne pogodbe za hlodovino po enotni ceni, ki bo temeljila na povprečni tržni ceni.

FINANCE
Okolje & energija
Novo življenje manj vrednega lesa
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Novo življenje manj vrednega lesa

Ivan Štiglic z Ljubnega ob Savinji iz manj vrednega in že uporabljenega lesa izdeluje kolekcijo namiznih iger Luci in Luc.

FINANCE
Nepremičnine
Kdo od gradbincev je na lestvici 100 najbogatejših Slovencev
Nepremičnine
NepremičnineBranko Žnidaršič Kdo od gradbincev je na lestvici 100 najbogatejših Slovencev

Preverili smo, kdo z lestvice najbogatejših 100 Slovencev se ukvarja z gradbeništvom, gradbenim inženiringom in drugimi dejavnostmi, ki so povezane z gradbeništvom

FINANCE
Manager
TOP 101: Kako so se izkazali najbogatejši Slovenci
Manager
ManagerNataša Koražija TOP 101: Kako so se izkazali najbogatejši Slovenci 1

Med TOP 101 najboljših smo našli 20 podjetij najbogatejših Slovencev in velika večina jih je v prvi polovici seznama. Pregledali smo, kateri so najbolj izboljševali kazalce, na katero mesto letošnje lestvice 100 najbogatejših jih bodo ponesli dobri rezultati, pa boste lahko brali 10. novembra.

FINANCE
Nepremičnine
(Intervju) Drugo cev karavanškega predora in drugi tir lahko zgradi konzorcij slovenskih podjetij
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec (Intervju) Drugo cev karavanškega predora in drugi tir lahko zgradi konzorcij slovenskih podjetij 4

»Ko so se pojavile težave v Agrokorju, je država za zaščito delovnih mest in poslovanja največjega slovenskega trgovca takoj sprejela lex Mercator, nihče pa ni s prstom mignil, ko se je celotna gradbena panoga dobesedno sesuvala in se je število zaposlenih v gradbeništvu zmanjšalo za polovico,« je med pogovorom poudaril član uprave gradbenega podjetja CGP Edo Škufca in tako opozoril na precej mačehovski odnos do panoge, ki bo letos skupno ustvarila skoraj dve milijardi evrov prihodkov in zaposluje več kot 55 tisoč ljudi.