Slovenija

Trumpovo bogastvo topijo nepremičnine na Manhattnu

Array
Avtor
avtor
09.11.2017 20:00
Čas branja: 1 min
Trumpovo bogastvo topijo nepremičnine na Manhattnu
3,1 milijarde evrov je po novem vredno premoženje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, kar je 600 milijonov manj kot leto prej.

Neizprosen nepremičninski trg v New Yorku, tožbe z visokimi stroški in draga predsedniška kampanja – vse to je povzročilo kopnenje premoženja 45. ameriškega predsednika Donalda Trumpa, so zapisali na spletni strani revije Forbes, kjer so se več mesecev prebijali čez finančna poročila, javne objave in opravili več intervjujev, da so izračunali, kako bogat je Trump. Njegovo premoženje so zdaj ocenili na 3,1 milijarde dolarjev, medtem ko so ga pred letom dni ovrednotili na 3,7 milijarde.

Največjo izgubo je imel njegov nepremičninski portfelj, ugotavljajo analitiki. Skoraj 400 milijonov dolarjev mu je odnesel upad cen več nepremičnin na Manhattnu, zlasti tistih na ali ob znameniti Peti aveniji. Prav tako se je znižala vred­nost igrišč za golf, vključno s tistimi v Miamiju, na Irskem in Škotskem. Manj je tudi denarja, potem ko je Trump za predsedniško kampanjo porabil 66 milijonov dolarjev in še 25 milijonov za poravnavo v treh skupinskih tožbah nekdanjih študentov proti Trump University, ki so plačali 35 tisoč dolarjev vpisnine in v tožbi očitali, da niso dobili obljubljenih znanj s področja trgovine z nepremičninami. Bolje se mu je premoženje plemenitilo v Kaliforniji: vrednost je denimo zrasla hotelu v Las Vegasu in poslovnim prostorom v San Franciscu.

Ob znižanju vrednosti premoženja najbrž vsaj malo trpi tudi Trumpov ego. Nepremičninski magnat je namreč eden tistih bogatašev, ki oceno v medijih raje vidijo malo višje kot malo nižje. Spomnimo, pred približno desetletjem je za pet milijard dolarjev odškodnine tožil novinarja New York Timesa Timothyja Obriena in založniško hišo Warner Books, ker so ga v knjigi Trump Nation označili za milijonarja; njegovo premoženje so namreč ocenili na 150 in 250 milijonov dolarjev. No, očitno so mu res naredili krivico, saj so pri reviji Forbes, ko jim je Trump posredoval podatke, presodili, da ima pod palcem vsaj 2,7 milijarde.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Manager
Ime leta: Donald J. Trump
Manager
ManagerZlatko Šabič Ime leta: Donald J. Trump 12
MANAGER
Slovenija
Vsi trumpi tega sveta
Manager
SlovenijaGorazd Suhadolnik Vsi trumpi tega sveta 2

Bogataši se po vsem svetu vpletajo v politiko, se povezujejo s politiki ali celo sami prevzemajo oblast. Kako to delajo v ZDA, Rusiji, Kitajski in Evropi?

FINANCE
Populistična plutokracija in prihodnost Amerike
MANAGER
Slovenija
Nesramno visoki stroški bogataškega življenja
Manager
SlovenijaGorazd Suhadolnik Nesramno visoki stroški bogataškega življenja 1

Milijarder potrebuje za vzdrževanje svojih statusnih simbolov vsaj 130 tisoč dolarjev na dan, ob tem pa je zelo verjetno, da bodo njegovi dediči družinsko bogastvo do konca zapravili.

FINANCE
Članki
Dolar končno kaže mišice
Finance
FinanceKarel Lipnik Dolar končno kaže mišice

Pričakovane davčne spremembe nosijo nov val optimizma na finančne trge

FINANCE
Manager
Pičla bilanca Trumpovega prvega leta
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Pičla bilanca Trumpovega prvega leta

Reforma zdravstva, zid na meji z Mehiko, prepoved vstopa muslimanom, znižanje davkov zaznamujejo prvo leto vladanja ameriškega predsednika, njegova nepriljubljenost pa dosega nove višave.

FINANCE
Predsedniška revščina
Finance
Janez Tomažič Predsedniška revščina 16

Sam bi z veseljem volil predsedniškega kandidata, ki je bogat.